Η δικαίωση του Σαμαρά

Γράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση για τα παραμύθια περί ανάμειξης της ΝΔ στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού. Με βάση την θέση της ότι πρόκειται περί μεταβατικής κυβέρνηση περιορισμένης εντολής που θα εγκρίνει μόνο την συμφωνία και θα κάνει εκλογές, η ΝΔ παρακολούθησε από μακριά το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να βγάλει πρωθυπουργό και να αρχίσει να διαλύεται.

Δικαιώνεται έτσι η τακτική Σαμαρά,

για τους έξης λόγους:

Η κίνησή τους της περασμένης εβδομάδας να απομακρυνθεί προσωρινά από το πάγιο αίτημα του για άμεσες εκλογές και να συμφωνήσει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ήταν αυτή που προκάλεσε και προκαλεί σεισμικές αναταραχές και ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα.

Παράδειγμα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ, η σφαγή μεταξύ των επιγόνων του παπανδρεϊσμού. Από την στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να κατηγορήσει τον Σαμαρά για “αδιαλλαξία” ο Παπανδρέου ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί. Και όσα ακολούθησαν και γίνονται αυτήν την στιγμή στο ΠΑΣΟΚ το γελοιοποιούν περισσότερο στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Επιπλέον η χθεσινή δήλωση του ότι “δεν υπογράφει” τα εκβιαστικά τηλεγραφήματα των Βρυξελλών διέλυσε στα μάτια της κοινής γνώμης όποιες συγχύσεις είχαν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για την αντιμνημονιακό στάση της ΝΔ.

Όπως άλλωστε είπαμε εξαρχής στους αναγνώστες μας όλα είναι ένα πολιτικό σκάκι.

Υπομονή λοιπόν και ….”δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε” που έλεγε και ο αγαπητός μας Χάρρυ Κλην

Keywords
Τυχαία Θέματα