Αποσύρεται η υποψηφιότητα Κακλαμάνη; Έντονο παρασκήνιο

Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε πριν λίγο ότι είδε τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και προφανώς συμφώνησαν, αλλά η συμφωνία φαίνεται ότι χάλασε την τελευταία στιγμή για λόγους που δεν διευκρίνησε.

Όπως φαίνεται μαίνεται άγριο παρασκήνιο.

Με δήλωσή του ο Βενιζέλος έκαψε την υποψηφιότητα Παπαδήμου:

«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική “φούσκα” των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος». Δηλαδή είπε ότι ο Παπαδήμος δεν συναισθάνεται το εθνικό του καθήκον.

Γράψαμε και χθες για τις σοβαρές ενστάσεις που υπήρχαν  και από τα δύο κόμματα για την τοποθέτηση στην θέση του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης ενός προσώπου που συνδέεται με το τραπεζικό σύστημα.

Η δυστοκία πάντως που παρατηρείται μέχρι στιγμής στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού οφείλεται στους εξής λόγους:

1. Στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συνυπογράψει τη δέσμευση για την πλήρη και ολοσχερή τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, την οποία η Ευρώπη θεωρεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης

2. Στον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, για την οποία η ΝΔ επιμένει ότι πρέπει να έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα και χρόνο ζωής 100 ημερών ενώ ο κ. Παπαδήμος ήθελε να παραταθεί ο βίος της … στο άγνωστο και είχε σε αυτό την υποστήριξη της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.

3. Ο κ. Παπαδήμος (και οι μηντιάρχες υποστηρικτές τους) ήθελαν η νέα κυβέρνηση να είναι ισχυρή, ενώ ο κ. Παπαδήμος ήθελε να πλαισιωθεί και με πρόσωπα του περιβάλλοντος Σημίτη (Γιαννίτσηε, Βασ. Ράπανος, Γ. Φλωρίδης). Επισημαίνουμε την περίπτωση Φλωρίδη ο οποίος ηγείται ήδη του νέου κόμματος του μνημονίου.

4. ΉΘελαν επίσης συμμετοχή πολιτικών στελεχών από τη ΝΔ και συμμάχησαν σε αυτό οι γνωστοί ελάχιστοι από την ΚΟ της ΝΔ, οι οποίοι πρέπει να πάρουν τον λογαριασμό αμέσως μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Διαμαντοπούλου – Προβόπουλος υπέρ Παπαδήμου

Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει γρήγορη κατάληξη των διεργασιών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Τη σημασία άμεσης συγκρότησης μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, προειδοποιώντας ότι μια καθυστέρηση θα πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας.

«Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από

Keywords
Τυχαία Θέματα