Η δικαίωση της ΝΔ

22:26 7/6/2015 - Πηγή: Antinews

H δικαίωση για τη ΝΔ έρχεται όλο και πιο κοντά θεωρούν στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκτιμά ότι όσο αποκαλύπτονται τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα τόσο θα αλλάζει προς το καλύτερο η κατάσταση για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Α. Σαμαράς είχε αρκετές επικοινωνίες τις τελευταίες

τρεις μέρες με παράγοντες που έχουν πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» την κατάσταση, κρίνει ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και πλέον πρέπει να συνετιστεί άμεσα και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, πριν είναι αργά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για όλα, ακόμα και για μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία όμως θα είναι καταστροφική για τον τόπο στην παρούσα φάση.

Ο Αντ. Σαμαράς, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, ζητεί μεγάλη εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ο ίδιος δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να ζητήσει εθνική συνεννόηση. Εξάλλου, στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή περισσότερο συνενόχους ζήτησε για το νέο έγκλημα που έρχεται, παρά ουσιαστική συζήτηση.

Λόγω και της στάσης του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα σχέδια του Αντ. Σαμαρά, ενδέχεται να ζητηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ενώ ανοικτό παραμένει το σενάριο να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η «τιμωρία» για τον Αλ. Τσίπρα, όπως λένε από τη ΝΔ, είναι ότι η τρόικα του ζητεί να κλείσει η 5η αξιολόγηση, την οποία δεν άφησε ο ίδιος να κλείσει από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας εκλογές, καθώς το πάθος για την κατάληψη της εξουσίας τον τύφλωσε πολιτικά.

Ο Αντ. Σαμαράς εμμένει να λέει για τον Αλ. Τσίπρα, φοβούμενος τα μελλούμενα: «Να κοιτάξει μην γίνει ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας».

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα