"Ελαφρώς απογοητευμένος" ο Γιούνκερ από τον Τσίπρα

17:53 7/6/2015 - Πηγή: Antinews

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της κατάστασης και της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο του για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε επίσης από την Αθήνα να καταθέεσει

τάχιστα τις εναλλακτικές της προτάσεις, ώστε να συζητηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Επίσης, ερωτηθείς αναφορικά με την ύπαρξη ή μη προθεσμίας για συμφωνία με την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε «σίγουρα θα υπάρξει προθεσμία», χωγρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε.

Όπως επίσης μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει «ελαφρώς απογοητευμένος» από την ομιλία του του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ακόμα μια ελληνική εναλλακτική πρόταση.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «θα μπορούσε» να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι όμως που θα εξαρτηθεί από το αν η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει κάποια πρόταση, «κατά προτίμηση» νωρίτερα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε χθες να δεχθεί τηλεφώνημα του Α. Τσίπρα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα