Η Carla Bruni μπλεγμένη σε σκάνδαλο

14:24 9/1/2012 - Πηγή: Antinews

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Carla Bruni, μοιάζει να είναι αναμεμιγμένη σε σκάνδαλο, αναφορικά με την προέλευση χρημάτων που δόθηκαν σε φιλικό της πρόσωπο.

Τα χρήματα φέρεται να προέρχονται από την Global Fund της Ελβετίας. Πρόκειται για οργάνωση που ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια, με σκοπό την καταπολέμηση ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Bruni είναι πρέσβειρα της οργάνωσης, και

υπεύθυνη προώθησης της εκστρατείας Born HIV Free, που ξεκίνησε το 2010 με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για μητέρες και παιδιά θύματα του Aids.

Την εκστρατεία στηρίζουν πολλές διασημότητες, όπως ο Paul McCartney, οι U2, και ο σχεδιαστής μόδας Jean Paul Gaultier.

Την Παρασκευή, το γαλλικό πολιτικό περιοδικό Marianne ισχυρίστηκε πως η 44χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου έδωσε περισσότερα από δυο εκατομμύρια στερλίνες του Global Fund στις εταιρίες του 43χρονου επιχειρηματία στο χώρο της μουσικής Julien Civange. Οι 500.000 δόθηκαν μάλιστα απευθείας στον ίδιο, και σε τέσσερις συνεργάτες του, για να προωθήσουν διαφημιστικά την εκστρατεία. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα χρήματα που προορίζονταν για την ίδια την εκστρατεία, δηλαδή για την αντιμετώπιση του Aids, ήταν ελάχιστα.

Η Bruni παραδέχτηκε την μεταφορά χρημάτων, αλλά όπως είπε, αυτά δεν προέρχονταν από τα χρήματα των δωρεών. Από την πλευρά της, η Global Fund υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές της ελέγχονται αυστηρά από ανεξάρτητο σώμα, και υπάγονται σε αυστηρές διαδικασίες δεοντολογίας. Χαρακτήρισε μάλιστα τις κατηγορίες ανυπόστατες και αβάσιμες.

Τον περασμένο χρόνο , ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να ενισχύσει την Global Fund, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ, με $1.4 δις από χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων. Αυτό όμως δημιουργεί ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, αφού φαίνεται πως το γαλλικό δημόσιο πληρώνει για δραστηριότητες που ελέγχονται μερικώς από την σύζυγο του προέδρου.

Μάλιστα δεν έγινε καμιά απόπειρα δημόσιου διαγωνισμού, όπως θα έπρεπε να γίνει, και όπως γίνεται διεθνώς σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Civange, που έχει εργαστεί ως DJ και μουσικός παραγωγός, φέρεται να ανήκει στον «μικρόκοσμο» της Villa Montmorency, της πολυτελούς έπαυλης της Carla Bruni, εκεί όπου ηχογραφεί την μουσική της. Ο σύζυγός της συνεχίζει να διαμένει στην επίσημη κατοικία των Ηλυσίων. Περιέργως, λέγεται πως ο Civange διαθέτει δικό του γραφείο, με γραμματέα στο παλάτι των Ηλυσίων.

Daily Mail

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2083822/Carla-Bruni-sleaze-scandal-giving-millions-pounds-Aids-charity-money-close-male-friend.html

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα