Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το … Reuters;;;

18:04 8/6/2012 - Πηγή: Antinews

Έκπληκτοι μείναμε χθες όταν ένα ολόκληρο… Reuters ασχολήθηκε με την… Αγροτική τράπεζα. Το δημοσίευμα έλεγε ότι η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα να κλείσει την τράπεζα όπως και όλες τις προβληματικές τράπεζες, προφανώς εννοώντας και το ΤΤ.

Επικαλούνταν

το Reuters και πληροφορίες από κοινοτικούς αξιωματούχους που έλεγαν ότι έχουν έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα διότι ουσιαστικά υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να… πληρώνουν για «σαπάκια». Άλλωστε, η τρόικα είχε ζητήσει από το Φεβρουάριο σχέδιο εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Όχι, όμως και να φέρνουν το θέμα προεκλογικά.

Βεβαίως, ως όφειλε το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ένα τέτοιο σενάριο, ωστόσο, η λάσπη που πετάχτηκε στον ανεμιστήρα έμεινε.

Διαβάζουν εκατομμύρια αγρότες ότι θα κλείσει η τράπεζά τους και αρχίζουν να βρίζουν τα κόμματα που επί χρόνια ήταν στην εξουσία.

Και φυσικά οι ψηφοφόροι έχουν πάντα δίκιο, ασχέτως αν και οι αγρότες έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση της Αγροτικής τράπεζας με τα χιλιάδες θαλασσοδάνεια.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, το Reuters έκανε ένα πολύ καλό προεκλογικό δωράκι στον Αλέξη Τσίπρα που εμφανίζεται ως εχθρός του παλαιού και πολέμιος των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η καλή αυτή αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλιστα πιο ισχυρή αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας στην επαρχία και στις αγροτικές περιοχές. Η άνοδος αυτή των ποσοστών μάλιστα έρχεται να καλύψει τις απώλειες της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές στην Α και Β Αθήνας.

Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε το Reuters να εγκατασταθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου ώστε να παίρνει γραμμή για το ποια θέματα πρέπει να παίξει ενισχύοντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και αποδομώντας τους αντιπάλους του;

Και το έχουμε ξαναπεί. Καλύτερα να μη μιλάνε οι ξένοι γιατί θα βγάλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα