Γιούνκερ: Ο Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στους Ελληνες ότι δεν θα τηρήσει όλες τις υποσχέσεις του

14:24 4/3/2015 - Πηγή: Antinews

«Ο Τσίπρας έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, ωστόσο πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν θα κρατήσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στην El Pais ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα πιθανότατα δεν

θα υλοποιηθούν και υποστήριξε πως κάποιος πρέπει να το εξηγήσει αυτό στους Έλληνες ψηφοφόρους. «Ο Τσίπρας έχει την ικανότητα να θέτει τις σωστές ερωτήσεις. Ποτέ όμως, δεν έδωσε απαντήσεις» δήλωσε.

«Οι εθνικές εκλογές μιας χώρας δεν μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες στη ΕΕ. Μπορεί να υπάρξει μια νέα προσέγγιση ή μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Τσίπρα δεν του δίνει το δικαίωμα να αλλάξει τα πάντα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον σύμμαχό του, το ισπανικό Podemos, ο κ. Γιούνκερ, εκτιμά: «Ο τύπος του νέου κόμματος συχνά αναλύει την κατάσταση με ρεαλιστικό τρόπο υπογραμμίζοντας με ακρίβεια τις τεράστιες κοινωνικές προκλήσεις. Όμως αν κερδίσουν τις εκλογές είναι ανίκανοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, να μετατρέψουν τα προγράμματά τους σε πραγματικότητα. Οι προτάσεις αυτών των κομμάτων δεν είναι συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανόνες: θα οδηγούσαν σε μια κατάσταση πλήρους εμπλοκής».

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα