Παραλήρημα Φωτόπουλου: Tα λεφτά από τις περικοπές στη ΔΕΗ τα έφαγαν οι καταναλωτές

14:23 4/3/2015 - Πηγή: Antinews

Πρόκληση στην ελληνική κοινωνία αποτελεί η στάση των συνδικαλισταράδων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά κυρίως της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Παν. Λαφαζάνη. Ο οποίος αφού συναίνεσε στην προκλητική σύμβαση εργασίας για τις αυξήσεις 8% και 10%, άρχισε να πλέκει το εγκώμιο στους συνδικαλιστές λες και είναι αυτοί που σώζουν τη ΔΕΗ κι όχι οι καταναλωτές που πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Προστάτης του πιο βρόμικου

και σκανδαλώδους συνδικαλισμού ο κ. Λαφαζάνης επιστρέφει την Ελλάδα πίσω, στα χρόνια του πιο άθλιου κρατισμού όπου κουμάντο έκαναν οι «πρασινοφρουροί» στις ΔΕΚΟ, τους οποίους χρησιμοποίησε μια χαρά το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή.

Την ίδια λογική, των επιδομάτων και των κρυφών αυξήσεων για να δέσει τους συνδικαλιστές, χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ απροκάλυπτα. Πρώτα με την ΕΡΤ και τώρα με τη ΔΕΗ ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες «οσφυκαμψίες» σε συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου και Μπαλασόπουλου.

Όμως, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης που παίζει παιχνίδια με τη ΓΕΝΟΠ. Φαίνεται ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση η οποία όμως αφήνει πολλά παράθυρα για συγκρούσεις. Λέγεται τώρα ότι η «άγνοια» του Βαρουφάκη» για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον Ν. Χατζηνικολάου, δεν ήταν και τόσο... άγνοια. Μάλλον γνώριζε και με τη στάση του ήθελε να αποδοκιμάσει τον ομόλογό του κ. Λαφαζάνη, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι καθόλου καλές.

Όμως, την ώρα που η προκλητική και σκανδαλώδης κίνηση προσέγγισης των συνδικαλιστών έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ο πολλά βαρύς και μάγκας πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος, Ν. Φωτόπουλος, βγήκε με δήλωσή του να δικαιολογηθεί για τις αυξήσεις.

Διαβάστε τι λέει ο προκλητικός αυτός συνδικαλιστής που είναι αμφίβολο αν έχει δουλέψει ποτέ του: «Από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές» ενώ κάνει λόγο για «μεγαλοσχήμονες που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών».

Θέτει τέλος το ερώτημα «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;»

Δηλαδή τα λεφτά από τις περικοπές στη ΔΕΗ τα φάγαμε εμείς; Τι λέει ο άνθρωπος; Τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ποιος τις καρπώθηκε; Ο Φωτόπουλος; Και γιατί δε μιλάει για τα απίστευτα δάνεια και τις επιδοτήσεις για συνέδρια και ταξιδάκια ο κ. Φωτόπουλος; Γιατί δεν μιλάει για τις κακουργηματικές κατηγορίες για το «ΓΕΝΟΠ Tours»; Γιατί δε μιλάει για τα λεφτά που φαγώθηκαν από τη ΔΕΗ για να καλοπερνάνε οι συνδικαλισταράδες; Και γιατί δεν λέει εν πάση περιπτώσει πόσο μισθό παίρνουν οι εργαζόμενοι; Όχι οι σκληρά εργαζόμενοι των ορυχείων, αλλά οι τεμπέληδες εργατοπατέρες των γραφείων.

Κράτος εν κράτει λοιπόν ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός κι επειδή τους «έτσουξε» στην κυβέρνηση που γράψαμε για πιθανές αυξήσεις για να πληρώσουμε τα... τροφεία στους εργαζόμενους, εξέδωσε το Μαξίμου και non paper. Και λέει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και ότι η διοίκηση της ΔΕΗ διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ε και; Αυτό είναι το θέμα ή οι προκλητικές ενέργειες που κάνει; Ακόμη πιο προκλητική είναι η ΔΕΗ που μετά το σάλο που δημιουργήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογηθεί για τα τροφεία.

Η ουσία είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση -και καλώς- μοιράζει κουπόνια και δίνει ενοίκια σε φτωχούς, αφήνει τη ΔΕΗ να δίνει αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 180 ευρώ το μήνα, δηλαδή 8%-10% αύξηση. Όταν όλη η κοινωνία στενάζει, δε μπορεί να προκαλούν με τέτοιο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
δεη συνδικαλιστες αυξήσεις φωτόπουλος
Τυχαία Θέματα