Γιατί ο «μητσοτακισμός» πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της χώρας

Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Η πολιτική σημασία των προσεχών ευρωεκλογών ανάγεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν επιθυμούν να διαιωνιστεί στην εξουσία το κράτος-μαφία που οικοδόμησε η Ν.Δ. μετά τις εκλογές του 2019. Στο δεύτερο θα επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα ανθελληνικά μορφώματα των κομμάτων εξουσίας που ταπεινώνουν και εξαθλιώνουν τους Έλληνες τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που συνήθως λειτουργούν με αντανακλαστικά φιλάθλου ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν έχουν αντιληφθεί

ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα του Κώστα Καραμανλή.

Η πρώτη συνιστά ένα διεθνιστικό ανθελληνικό μόρφωμα που υλοποιεί τη woke ατζέντα εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ το δεύτερο ήταν ένα πατριωτικό κόμμα που ανέκοψε, έστω και προσωρινά, τον φιλοτουρκικό ανθελληνισμό του σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώσει 283.000.000 ευρώ απειλώντας με οριστική διακοπή της χρηματοδότησης, επειδή τα στελέχη της Ν.Δ. διοχέτευαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σε μη αγρότες, προφανώς  «αφισοκολλητές» και κομματικούς κηφήνες.

Ανάλογα μαφιόζικα κρατικά σχήματα έχουν διαμορφωθεί σε όλο το εύρος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, με ιδιαίτερες επιδόσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις, στην επιμόρφωση, στην έρευνα και τεχνολογία και την πληροφορική (τελευταία χώρα στην Ευρώπη).

Δεκάδες νέες «επιχειρήσεις» κομματικών κηφήνων της Ν.Δ. ξεκίνησαν με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, μόνο που οι ευνοούμενοι όχι μόνο δεν εμφανίζονται στις επιχειρήσεις τις οποίες έστησαν πρόχειρα, αλλά επιπλέον, αφού εισέπραξαν τα χρήματα των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, φέσωσαν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων μη καταβάλλοντες τα ενοίκια.

Η διαφορά του κομματικού κράτους του Μητσοτάκη με τα άλλα συνίσταται στο ότι οι προηγούμενοι άφηναν να πέφτουν και μερικά ψίχουλα κάτω, προς ελάχιστη τέρψη των ευρισκομένων εκτός κομματικού μηχανισμού. Αντιθέτως, οι κομματικοί κηφήνες του Μητσοτάκη σαρώνουν τα πάντα πάνω στο τραπέζι.

Επειδή όμως λόγω απληστίας δεν τους είναι αρκετές οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, επέβαλαν τη χειρότερη φορολογική ληστεία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Αφού πρώτα διέλυσαν τη βιομηχανία, επέπεσαν σαν ύαινες πάνω στην ιδιωτική περιουσία λεηλατώντας τα πάντα. Πρώτα επί ΣΥΡΙΖΑ φτιάχτηκε το νομοθετικό πλαίσιο και ακολούθως επέβαλαν τα funds και τους servicemen, που δεν έχουν ΑΦΜ και διεύθυνση, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι β(ο)υλευτές της Ν.Δ. κρύβονται πίσω από τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Επιπροσθέτως, με το ΦΕΚ 3475/2023 διευκόλυναν τη λεηλασία των funds επιβάλλοντας δήθεν «πυρασφάλεια» επί των ακινήτων, δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023, ώστε να μην αντιληφθούν οι οξυδερκείς ψηφοφόροι τη νέα ληστεία και τους καταψηφίσουν, καθώς και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Οι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι ο νόμος περί πυρασφάλειας δημεύει ουσιαστικά τα σπίτια, επειδή επιβάλλει να ξαναχτιστεί ένα σπίτι από την αρχή, ενώ η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου καθιστά αδύνατες τις μεταβιβάσεις των ακινήτων, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτά να βγουν στον πλειστηριασμό.

Η επιβολή του τεκμαρτού εισοδήματος επί των ελεύθερων επαγγελματιών, η μαφιόζικη πρακτική της προκαταβολής φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και όλα τα υπόλοιπα εξαναγκάζουν χιλιάδες επαγγελματίες να κλείνουν πανικόβλητοι τις επιχειρήσεις τους, μήπως γλιτώσουν από τη λαίλαπα του «μητσοτακισμού».

Το αποτέλεσμα των οικονομικών πρακτικών της Ν.Δ. είναι η Ελλάδα να αποτελεί σήμερα τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία θέση πάνω από τη Βουλγαρία, ενώ από το 2008 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 22%, όταν των Λιθουανίας, Εσθονίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, Κροατίας αυξήθηκε κατά 94%, 86%, 57%, 32%, 31% αντίστοιχα.

Η οικονομική πολιτική της Ν.Δ. αποτελεί αρνητική εξαίρεση στην Ευρώπη και συνεπώς αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία που ο «μητσοτακισμός» ως πολιτική θεωρία και πράξη θα πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της χώρας.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

The post Γιατί ο «μητσοτακισμός» πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της χώρας appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα