Για τις 4μμ αναμένεται τώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

12:53 7/2/2012 - Πηγή: Antinews

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν επί ενός κειμένου που αποκαλείται ήδη “μίνι Μνημόνιο” ή “Προμνημόνιο” που έπρεπε να έχει φτάσει στα γραφεία τους

μέχρι το μεσημέρι. Προηγήθηκε νέα συνάντηση της Τρόικα με τον κ. Παπαδήμο που έληξε στις 3 τα ξημερώματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί περικοπές της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ οι οποίες θα προέλθουν από τις παρακάτω μειώσεις: 1,07 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική δαπάνη, 300 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες της Εθνικής Αμυνας, 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 200 εκατ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες Οργανισμών του Δημοσίου, 50 εκατ. ευρώ από τις εφημερίες ιατρών, 250 εκατ. ευρώ από τις γενικές δαπάνες υπουργείων, 40 εκατ. ευρώ από τις περικοπές στο πολυτεκνικό επίδομα (υπό συζήτηση, δεν έχει αποφασιστεί).

Απομένει ένα «κενό» 600 – 700 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το πακέτο για τις περικοπές δαπανών του τρέχοντος έτους.

Η τρόικα επιμένει σε μεγάλο «κούρεμα» του κατώτατου μισθού κατά τουλάχιστον 20% ως αντιστάθμισμα της «διάσωσης» του 13ου και 14ου μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα