Γελωτοποιοί...

20:22 5/5/2016 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Οι άνθρωποι είναι θρασύτατοι και αδίστακτοι, θρασύδειλοι και αξιολύπητοι ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση γλύφουν εκεί που κάποτε έφτυναν και τώρα που τους φτύνει ο κόσμος κάνουν ότι ψιχαλίζει.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα.

Τελικώς όντως η κυβέρνηση όπως προέκυψε από τη διάσκεψη των προέδρων της βουλής φέρνει το Σαββατοκύριακο προς ψήφιση στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό.

Είναι προφανές γιατί τελικώς η κυβέρνηση επέσπευσε τη συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια

με διαδικασίες εξπρές αντί να το αφήσει για την επόμενη εβδομάδα. Θέλει να πάει ο Τσακαλώτος με ψηφισμένα τα μέτρα στο Eurogroup με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προς τους δανειστές και να πείσει τους Ευρωπαίους ότι δεν χρειάζεται η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων των 3,6 δις που θέλει άμεσα το ΔΝΤ αφού η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία στη βουλή και διατηρεί την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων να το κάνει σε μέλλοντα χρόνο εφόσον χρειαστεί.

Μένει να φανεί αν θα αποδώσει αυτή η κίνηση.

Δεύτερον είναι επίσης σαφές ότι ο Τσίπρας επιδιώκει να εκβιάσει τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης. Ποιος θα τολμήσει να καταψηφίσει πακέτο έστω και αν είναι ύψους 5,4 δις πριν από το Eurogroup και να του χρεώσει ο πρωθυπουργός του ότι αυτός ευθύνεται για την πτώση της κυβέρνησης και την πολιτική αστάθεια που ως επιχείρημα ενισχύει τη θέση του ΔΝΤ για την προληπτική νομοθέτηση του πρόσθετου πακέτου των 3,6 δις; Η απάντηση είναι κανείς εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γιατί προέχει το κράτημα στην εξουσία. Αν και στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ.

Το Σαββατοκύριακο θα ξέρουμε αν τελικώς και αυτή η κίνηση θα βγει του Τσίπρα. Πάντως είναι σε ανοιχτή γραμμή το Μαξίμου με τα κομματικά στελέχη και ιδίως με τους αρμόδιους «παιδονόμους» των βουλευτών. Χτες μάλιστα η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου βρέθηκε στο Μαξίμου ενώ αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα μιλήσει ο Τσίπρας, ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή το Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση τώρα εξηγείται γιατί χτες από το Μαξίμου διέρρεαν ότι τηρήθηκαν δήθεν οι κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση και γιατί όλο αυτό το διάστημα στην κυβέρνηση εστίαζαν στην απαίτηση του ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις. Για να ξεχαστούν και να φύγουν από το προσκήνιο τα 5,4 δις που θα ψηφίζουν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Αλλά ως γνωστόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι σκιαμαχίες με τους ανεμόμυλους δεν μπορούν να πουλάνε για πάντα.

Το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πανηγυρίζουν τα Βατερλό τους σαν να πρόκειται για θριάμβους και επιτυχίες. Λέει ο Βούτσης τώρα ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες» και ότι δεν αποτελεί «προαπαιτούμενο» αλλά «εργαλείο» που ενισχύει τη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης της Δευτέρας.

Κοινώς πάνε ασθμαίνοντας στη βουλή για να εκβιάσουν την ψήφιση ενός πακέτου μέτρων 5,4 δις από τους βουλευτές τους μπας και αποφύγουν τώρα την άμεση νομοθέτηση άλλων 3,6 δις. Και όλο αυτό το παρουσιάζουν ως πρωτοβουλία τους στην κυβέρνηση.

Αν δεν κάνουμε λάθος και παίρνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σαφάρι επίταξης των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους γιατί σε λίγες μέρες δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ουσιαστικά γίνεται αυτό που περιγραφόταν στις συνομιλίες Τόμσεν Βελκουλέσκου που είχαν διαρρεύσει μέσω των Wikileaks (παρεμπιπτόντως η ομολογία Παπαχρηστόπουλου, έστω και αν μετά προσπάθησε να τη μαζέψει, αποδεικνύει όλη την εμπλοκή με το ΔΝΤ. Έκαναν οι ίδιοι τις διαρροές κι απλώς πλήρωσαν τις συνέπειες).

Που έγκειται λοιπόν η πρωτοβουλία της κυβέρνησης; Τι γκαιμπελισμός είναι αυτός να το παίζουν νικητές όταν τους έχουν βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι;

Εν τω μεταξύ η Γεροβασίλη είναι υπουργός καταπολέμησης της ΝΔ. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η μονότονη καταγγελία προς τη ΝΔ ότι είναι δεκανίκι του ΔΝΤ και ότι ευθύνεται για την σωρευτική ύφεση των προηγούμενων χρόνων κατά 25%.

Δηλαδή αυτό αθωώνει το ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές πολιτικές ύφεσης που ακολουθεί υποχωρώντας στη μία μετά την άλλη τις απαιτήσεις των δανειστών και προσθέτει και άλλα βάρη σ’ αυτό το -25% του ελληνικού ΑΕΠ;

Αλλά ποιος έχασε τη σοβαρότητά του για να τη βρουν οι σημερινοί γελωτοποιοί που κυβερνούν τη χώρα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα