Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση: «Επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν»

17:21 5/5/2016 - Πηγή: Antinews

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας ότι «επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν» και κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο ξεπερνά τα 12 δισ.», υπογραμμίζοντας πως ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος για όλους τους πολίτες, καθώς καλούνται να αποδώσουν το 60% του ήδη μειωμένου εισοδήματος του σε φόρους και εισφορές».

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στο χρέος

είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «αγοράσει» με υψηλό τίμημα δεσμεύσεις των εταίρων που είχαν εξασφαλισθεί από το Eurogroup του 2012.

«Αυτή την πραγματικότητα καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να την αλλάξει», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι τη Δευτέρα θα αξιολογηθεί αν η σύνδεση μέτρων και χρέους είναι θετική ή όχι για τη χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος, πάντως χαρακτήρισε υπερβολική την πρόθεση του ΔΝΤ να ζητά προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ωστός ότι αυτό είναι «αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης».

Συνολικά για τα μέτρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες, η απραξία και η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: Ή μια βαριά συνθηκολόγηση με μέτρα δυσβάσταχτα και αβάσταχτα ή μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δυο αυτά διλήμματα. Ούτε στη βαριά συνθηκολόγηση ούτε στην καταστροφική ρήξη», τόνισε.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι προχωρά υπό τον Κωστή Χατζηδάκη με ταχείς ρυθμούς και πως «γίνεται δουλειά με προσοχή και σε βάθος ποιότητας».

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ γίνονται όταν κρίνεται σκόπιμο. «Ούτε συχνά ούτε αραιά. Μόνο κριτήριο η ουσία», σημείωσε και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η συντονίστρια Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη έχει εκφράσει την ανησυχία της και έχει επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων. Πλήρης, συνεχής και ουσιαστική. Νηφαλιότητα και ψυχραιμία που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη αποφασιστικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στην Τουρκία να πετύχει επιδιώξεις της, διπλωματικές ή άλλες», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ, imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα