Γεγονός η πρώτη εμπορική πτήση ΗΠΑ-Κούβας

14:16 1/9/2016 - Πηγή: Antinews

Για πρώτη φορά σε περισσότερα από 50 χρόνια, μία προγραμματισμένη εμπορική πτήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες προσγειώθηκε στην Κούβα. Η πτήση 387 της JetBlue προσγειώθηκε στη Σάντα Κλάρα της Κούβας, γύρω στις έντεκα το πρωί της Τετάρτης μετά την αναχώρηση από το Φορτ Λόντερντεϊλ, με 150 επιβάτες. Ενώ η πτήση ήταν γεμάτη ως επί το πλείστον με δημοσιογράφους, στελέχη αεροπορικών εταιρειών και άλλους επίσημους, περίπου 60 άτομα ήταν "κανονικοί" ταξιδιώτες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Η πτήση διήρκησε περίπου

45 λεπτά, αλλά η σημασία της προβλήθηκε ιδιαιτέρως. Κατά την αναχώρησή της, έγινε χαιρετισμός με κανόνι νερού, όπως γίνεται παραδοσιακά σε ειδικές περιστάσεις εορτασμών πλοίων ή αεροσκαφών. Η JetBlue είπε ότι οι επιβάτες της θα απολαύσουν ένα εν πτήσει παιχνίδι μπίνγκο και πολλά δώρα.

Επικεφαλής πιλότοι ήταν ο πιλότος Μαρκ Λούασις και ο συγκυβερνήτης Φρανσίσκο Μπαρέρας. Ο Λούασις, που γεννήθηκε στο Μαϊάμι, είναι γιος Κουβανών που ήρθαν στις ΗΠΑ ως έφηβοι. Ο Μπαρέρας είναι επίσης γιος δύο Κουβανών που ήρθαν στις ΗΠΑ το 1961. Ένας παππούς του ήταν γενικός διευθυντής της Pan Am στην Αβάνα. Ένα άλλο μέλος της οικογένειας ήταν πιλότος της οικογένειας Κάστρο.

Η American Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας των ΗΠΑ, θα πετάξει στην Κούβα στις 7 Σεπτεμβρίου. Δέκα αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν πάρει έγκριση για προγραμματισμένα δρομολόγια προς το νησί: οι Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, JetBlue, Silver Airways, Southwest Airlines, Spirit Airlines, Sun Country και United Airlines.

abcnews.go.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα