Φορο-κεραμίδα και στα φωτοβολταϊκά

Φόρο από 25% έως 35% επί τους τζίρους τους θα κληθούν να πληρώσουν όσοι επένδυσαν τα τελευταία χρόνια στα φωτοβολταϊκά. Στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχει η επιβάρυνση αυτή η οποία ουσιαστικά τινάζει στον αέρα τις επιχειρήσεις αλλά και τους αγρότες που «έσπειραν» φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους και τώρα θα αποκτήσουν… συνέταιρο την εφορία. Παράλληλα, θα παγώσει τα επενδυτικά σχέδια όσων ήθελαν να μπουν στην αγορά και θα καταστρέψει τον κλάδο ο οποίος ήταν ραγδαία ανερχόμενος στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό

της εισφοράς επί του τζίρου αναμένεται να ξεκινήσει από το 25% για τα φωτοβολταϊκά που άρχισαν να λειτουργούν πριν από 7 χρόνια. Για τα προγράμματα που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 η εισφορά αυτή θα είναι 35%, ενώ για το ενδιάμεσο διάστημα τα τέλη θα φτάνουν το 29%.

Η μεγαλύτερη εισφορά που φτάνει στο 35% θα ισχύσει εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για περίπου 50% των μονάδων, καθώς από τον Ιανουάριο του 2012 η εγκατεστημένη ισχύς ήταν 500 μεγαβάτ και τον Σεπτέμβριο έφτανε τα 974 μεγαβάτ.

Κάποιες χιλιάδες Έλληνες πίστεψαν το κράτος που τους παρότρυνε να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, από τα σπίτια τους μέχρι τα χωράφια στην επαρχία. Κι αφού έριξαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας, από τη μια τους μειώνεται η τιμή με την οποία αγοράζει η ΔΕΗ από αυτούς κι από την άλλη τους έρχεται η απίστευτη φορο-κεραμίδα.

Και ύστερα λένε στους Έλληνες να γίνουν τολμηροί, να ρισκάρουν, να κάνουν επενδύσεις αντί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μα όταν το ίδιο το κράτος διαλύει την επιχειρηματικότητα, περιμένουμε να δούμε ανάπτυξη σ’ αυτή τη χώρα;

Keywords
Τυχαία Θέματα