Φ.Κρανιδιώτης στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ: Η Ορθοδοξία είναι η κιβωτός του έθνους

Την αμέριστη στήριξη της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στην Εκκλησία και το πολύπλευρο έργο της στον πνευματικό, εθνικό και κοινωνικό τομέα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Χρηστίδη και τον Γραμματέα Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων κ. Φαίδωνα Χριστοδουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε

θερμό κλίμα σεβασμού και κατανόησης, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ συζήτησαν με τον Ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Ορθοδοξία και στο Έθνος.

Ειδικότερα τέθηκαν επί τάπητος η πολιτική κατάσταση στη Χώρα, όλα τα εθνικά ζητήματα, οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, το θέμα των Θρησκευτικών στα σχολεία, το ψηφισθέν «σύμφωνο συμβίωσης που αποτελεί κερκόπορτα για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το επίμαχο ζήτημα της διδασκαλίας των «έμφυλων ταυτοτήτων», το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθεί αγνοώντας προκλητικά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εγερθεί από γονείς, εκπαιδευτικούς και κληρικούς.

Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων, ενώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανέφερε κατηγορηματικά ότι πρώτιστος στόχος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ είναι να ξαναγίνει η Παιδεία ελληνική με την επαναφορά της στο συνταγματικό της καθήκον, δηλαδή την εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ επεσήμανε ότι η Ορθοδοξία είναι η Κιβωτός του Έθνους και αναπόσπαστο συστατικό της ταυτότητάς μας, την οποία-μαζί με τον ανθρωποκεντρισμό του Ελληνικού Τρόπου-οφείλουμε να υπερασπιστούμε. Να την υπερασπιστούμε ανοικτά και με γενναιότητα «όπως το τείχος της πόλης στην πολιορκία».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα