Φιλορώσος αυτονομιστής: «Εμείς ρίξαμε το αεροπλάνο»

Ένας Ουκρανός φιλορώσος στρατιώτης, που υποστηρίζει ότι ήταν μάρτυρας στην κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών, έδωσε μια συνέντευξη στον Lorenzo Cremonesi στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. «Οι ανώτεροί μας, μας είπαν ότι καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο του Κιέβου» είπε ο φιλορώσος αντάρτης, ο οποίος εργαζόταν ως ανθρακωρύχος προτού προσχωρήσει στην ομάδα των αυτονομιστών. «Νομίζαμε ότι ψάχναμε Ουκρανούς πιλότους, αλλά αντ

'αυτού βρήκαμε νεκρούς πολίτες... Όλοι αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι με τις αποσκευές τους σίγουρα δεν ήταν στρατιώτες».

Ο μαχητής, της μάχιμης μονάδας «Όπλοτ», είπε στον Cremonesi ότι ο ίδιος και οι συμπολεμιστές του είδαν «μια τεράστια έκρηξη στον ουρανό» και ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν με αλεξιπτωτιστές που θα έπεφταν από «ένα από τα αεροπλάνα των φασιστών του Κιέβου», όπως τους είχαν πει οι διοικητές τους. «Οι άνδρες μου και εγώ ψάχναμε για αλεξίπτωτα στο έδαφος και στα δέντρα», είπε ο άντρας. «Ξαφνικά, είδα συντρίμμια σε ένα ξέφωτο. Κάτω βρήκα το σώμα ενός μικρού κοριτσιού, [...] Ήταν φοβερό. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα πολιτικό αεροπλάνο και όχι στρατιωτικό. Και όλοι αυτοί οι νεκροί ήταν άμαχοι. Οι σωροί με τις διαλυμένες βαλίτσες το επιβεβαίωσαν». Ο ανταποκριτής της Guardian, Shaun Walker, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ, συνόψισε το ρεπορτάζ της Corriere della Sera:
«Την ημέρα του συμβάντος, ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, ένας πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δημοσίευσε ένα μήνυμα όπου συζητούσε την συντριβή ενός ‘ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφος’ στην ίδια περιοχή της συντριβής της πτήσης MH17. Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες που διέρρευσαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), οι αυτονομιστές που βρέθηκαν εκεί, στη συνέχεια συνειδητοποίησαν το λάθος.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα ρωσικής κατασκευής πύραυλο εδάφους- αέρος SA-11. Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι ένας Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 κατέρριψε το Boeing 777.

Ο Cremonesi, ένας πολεμικός ανταποκριτής που είχε απαχθεί για κάποιο διάστημα από την Φατάχ στη Γάζα το 2005, αναφέρει ότι η μονάδα πολιτοφυλακής Oplot εντόπισε τα πτώματα και «παρακολούθησε» τα συντρίμμια προτού μεταφερθούν.

http://www.businessinsider.com/pro-russia-militant-we-shot-down-the-malaysia-airliner-2014-7

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα