Jixad Tours

Γνωστό για τις απαγωγές, τους δημόσιους λιθοβολισμούς και τις εκτελέσεις, το Ισλαμικό Κρατους του Ιράκ και της Συρίας, το διαβόητο ISIS, επεκτείνεται τώρα και στον τουρισμό! Συγκεκριμένα, οργανώνει το μήνα του μέλιτος σε τζιχαντιστές και σε πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν το «χαλιφάτο» τους.

Οι εκδρομές γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, από τη Ράκα της Συρίας στην Ανμπάρ του Ιράκ, με τα λεωφορεία της ISIS

να έχουν μαύρες σημαίες της ομάδας και να παίζουν τραγούδια της τζιχάντ σε όλη τη διαδρομή. Ένας από τους πρώτους πελάτες ήταν ο Τσετσένος τζιχαντιστής Αμπντέλ Ραχμάν αλ-Σισάνι, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος πήγε τη νέα Σύρια γυναίκα του σε μήνα του μέλιτος, σύμφωνα με τον ακτιβιστή Χάντι Σαλάμεχ. «Αμέσως μόλις παντρεύτηκαν, την πήγε στην Ανμπάρ. Αυτοί οι τζιχαντιστές είναι πολύ ρομαντικοί» αστειεύτηκε ο Σαλάμεχ. Φυσικά οι νεόνυμφοι δεν μπορούσαν να καθίσουν μαζί, γιατί «οι γυναίκες κάθονται στο πίσω μέρος και οι άνδρες μπροστά. Ο οδηγός του λεωφορείου παίζει τραγούδια της τζιχάντ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και η μαύρη σημαία της ISIS κυματίζει πάνω στο λεωφορείο. Η ISIS ανακήρυξε το «χαλιφάτο» της τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με έναν επαναστάτη από την ανατολική Συρία, οι εκδρομές άρχισαν αμέσως μετά.

Ο Σαλάμεχ είπε ότι τουριστικά λεωφορεία της ομάδας «ξεκινούν το ταξίδι τους από το Ταλ Αμπιάντ (στα τουρκικά σύνορα Συρίας) και καταλήγουν στην Ανμπάρ του Ιράκ. Οι… πελάτες μπορούν να κατεβούν όποτε θέλουν και δεν χρειάζονται διαβατήριο για να διασχίσουν τα σύνορα. Ο ακτιβιστής, ο οποίος ζει στη Ράκα και χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για ευνόητους λόγους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω Διαδικτύου ότι η επιχείρηση αποσκοπεί στο κέρδος. «Φυσικά δεν είναι δωρεάν. Η τιμή ποικίλλει, ανάλογα με το πόσο μακριά θα πάνε με το λεωφορείο», δήλωσε ο Σαλάμεχ.

Ο Σύριος αντάρτης Αμπού αλ-Κιτέιμπα Οκαΐντι, ο οποίος είναι από τη μεθοριακή επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από εκείνους που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία είναι ξένοι τζιχαντιστές. «Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ξένοι. Επικοινωνούν στα αγγλικά και φορούν ρούχα σε στυλ Αφγανιστάν που προτιμούν οι τζιχαντιστές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου. «Υπάρχει ένας μεταφραστής στο λεωφορείο, ο οποίος εξηγεί που πηγαίνουν. Οι άνδρες στο λεωφορείο δεν είναι οπλισμένοι, αλλά τα οχήματα ακολουθούν ένοπλοι συνοδοί» πρόσθεσε.
Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Ρακάουι, ένας άλλος ακτιβιστής που ζει στην Ράκα, δήλωσε: «Τα τουριστικά λεωφορεία φεύγουν δύο φορές την εβδομάδα, την Τετάρτη και την Κυριακή. Η εταιρεία λειτουργεί όπως και κάθε εταιρεία λεωφορείων, εκτός από το ότι αντιμετωπίζει περιοχές υπό τον έλεγχο της ISIS στο Ιράκ και τη Συρία ως κράτος». Είπε επίσης ότι η εταιρεία λεωφορείων είναι πολύ «δημοφιλής» σε εκείνους που έχουν συγγενείς στο Ιράκ.
«Πολλοί άνθρωποι που ζουν σε αυτήν την περιοχή (από τη βόρεια Συρία ως το δυτικό Ιράκ) έχουν φυλετικές σχέσεις που εκτείνονται πέρα από τα σύνορα. Έτσι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Αμπού Ιμπραήμ.
Μιλώντας στο AFP μέσω του Διαδικτύου, ο Αμπού Ιμπραήμ είπε επίσης ότι άλλοι παίρνουν το λεωφορείο «για να κάνουν δουλειές, ενώ μερικοί απλά θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το βομβαρδισμό στη Συρία».

http://www.jihadwatch.org/2014/07/islamic-state-now-running-honeymoon-tours-of-the-caliphate-for-jihadists

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα