Φαντάζεστε να ήταν «γαλάζιος» ο Καλογρίτσας;

15:05 3/3/2017 - Πηγή: Antinews

Επανερχόμαστε στο θέμα του σκανδάλου Καλογρίτσα, όχι από διαστροφή, αλλά γιατί οι ανοησίες που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία κινδυνεύουν να καλύψουν αυτή τη μεγάλη απάτη της Αριστεράς. Ας υποθέσουμε ότι κυβερνά ο Σαμαράς και ένας πατενταρισμένος «γαλάζιος» επιχειρηματίας κάνει τα εξής:

1. Εντός 18 μηνών, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν άλλαξε η διοίκηση κακήν κακώς, ο εν λόγω

επιχειρηματίας παίρνει 39 δάνεια. Δηλαδή κάθε μήνα παίρνει 2 δάνεια και απομένουν και τρία.

2. Ο ίδιος επιχειρηματίας επιδιώκει να πάρει σκανδαλωδώς κανάλι και αποκτά και εφημερίδα.

3. Εμφανίζει διάτρητο πόθεν έσχες και παρουσιάζει βοσκοτόπια για δικά του ενώ δεν είναι.

4. Παίρνει έργα του δημοσίου δίνοντας απίστευτα χαμηλές προσφορές.

Κι όλα αυτά γίνονται επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ευνοϊκή απέναντί του και μάλιστα δύο – τρεις υπουργοί του είναι και κουμπάροι με τον εν λόγω «γαλάζιο» επιχειρηματία.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα. Σκεφτείτε πόσοι και ποιοι θα είχαν βγει στα κάγκελα. Σκεφτείτε τα πρωτοσέλιδα και τα αφιερώματα στην τηλεόραση. Όχι «Βατοπεδιάδα» και «Ζαχοπουλιάδα» θα είχαμε, αλλά θα στήνονταν κρεμάλες στο Σύνταγμα.

Την Αριστερά να βγάζει τον κόσμο στους δρόμους και τους μπαχαλάκηδες να καίνε το Σύνταγμα. Και όλοι μαζί να φωνάζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί και να πάει και φυλακή.

Είδατε να έγινε κάτι τέτοιο; Δύο μέρες κράτησε το θαύμα και στη συνέχεια καλύφθηκε από τα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης και από τον... Βαγγέλα Μεϊμαράκη.

Η κυβέρνηση εξέδωσε μια ανακοίνωση για τον Καλογρίτσα του τύπου «είστε όλοι διαπλεκόμενοι, χτυπάτε τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση, τα συμφέροντα είναι μεγάλα, ο Μητσοτάκης πήρε λεμονοστίφτες και οι νέγροι βασανίζονταν από τους λευκούς».

Δεν μπορεί να μην ήξεραν για τον Καλογρίτσα και τα δάνεια που έπαιρνε. Γιατί αν δεν ήξεραν έπρεπε να βγάλουν μια ανακοίνωση και να πουν «συγγνώμη, είμαστε ανόητοι, δεν καταλάβαμε, να γίνει έρευνα και ο κάθε κατεργάρης στο... εδώλιό του».

Όμως ήξεραν κι έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους να ενισχύουν τον δικό τους επιχειρηματία. Γι' αυτό και είναι το σκάνδαλο των σκανδάλων και γι' αυτό δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα. Ούτε η εικονική αποχώρηση του επιχειρηματία από την εφημερίδα, ούτε η σκόπιμη αποσιώπηση των όσων έγιναν στην τράπεζα Αττικής θα πρέπει να καλυφθούν από την επικαιρότητα.

Πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση για όποιον βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η Δικαιοσύνη, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Αττικής πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να βγάλουν τα πάντα στη φόρα. Δεν πρέπει κι αυτή τη φορά να την γλιτώσουν όσοι «αριστεροί» έβαλαν όχι μόνο το δάκτυλο αλλά ολόκληρο το χέρι στο βάζο με το μέλι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα