Φανταστείτε να μην ήταν… σοσιαλιστής ο κ. Ράπανος

18:12 4/9/2013 - Πηγή: Antinews

«O πρώτος αναξιόπιστος εταίρος, ψεύτης και κλέφτης είναι το κράτος, δεν έχω καταλάβει γιατί απαγορεύει στις τράπεζες τους πλειστηριασμούς και το ίδιο κάνει πλειστηριασμούς και γιατί δεν διασφαλίζει τα χρήματα των καταθετών που είναι τα δάνεια τα οποία έχουν δώσει οι τράπεζες;».

Δεν τα λέει αυτά κανένας…νεοφιλελεύθερος που δεν έχει και τι να χάσει αν μερικές χιλιάδες οικογένειες χάσουν τα σπίτια τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτά τα λέει ο… σοσιαλιστής Βασίλης Ράπανος,

ο άνθρωπος των τραπεζών παντός καιρού που παρ’ ολίγο να ήταν υπουργός Οικονομικών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα εγκλήματα που έκαναν οι τράπεζες με τα λεφτά των καταθετών, χωρίς να θεωρεί ότι πρέπει να δει ο κ. Ράπανος τις αποφάσεις που πήρε και ο ίδιος για τα θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες, κόμματα και άλλους φορείς, τα έβαλε με τους νοικοκυραίους που πήραν δάνεια για να αγοράσουν ένα κεραμίδι.

Και ζητά άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, λες κι αυτό είναι μια κουβέντα που λέγεται έτσι απλά. Όμως, ο κ. Ράπανος ασφαλώς τα συμφέροντα όσων των πλήρωναν θέλει να εξυπηρετήσει. Μη τυχόν χάσουν οι τράπεζες, κι ας χαθούν οι δανειολήπτες. Δε βλέπει τι έγινε στην Ισπανία; Δε βλέπει ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες δεν είναι μπαταχτσήδες, αλλά φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν και ικετεύουν τις τράπεζες για μια ρύθμιση;

Κι όλα αυτά ο κ. Ράπανος τα είπε στο συνέδριο του σοσιαλιστικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε να ήταν υπουργός τι είχε να γίνει. Αλίμονο από τέτοιους σοσιαλιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα