Ο ανεπάγγελτος και η “Λαμποργκίνι”

17:01 4/9/2013 - Πηγή: Antinews

Συνέβη και αυτό στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Βρέθηκε κάτοχος αστραφτερής κάτασπρης «λαμπο» 6.500 cc, που δήλωνε «ανεπάγγελτος» στην εφορία της γειτονιάς του. Η τελευταία του φορολογική δήλωση ήταν του 2010 με συνολικό δηλωθέν εισόδημα 1.500 ευρώ!

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ακόμη και αν είναι «μούφα» κανείς συνέλληνας δεν θα δυσκολευτεί να την πιστέψει. Το τελευταίο πράγμα που θα μας ξένιζε στην θαυμαστή χώρα του φραπόγαλου, είναι ένας ανεπάγγελτος με Λαμποργκίνι ή Φερράρι! Πιθανότατα, καθένας εξ ημών

γνωρίζει κάποιον με πολυτελές αυτοκίνητο, σκάφος και αυτοκρατορικό σπίτι με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, που όταν επισκέπτεται τον έφορο της γειτονιάς του φοράει τα ρούχα του κηπουρού του και με ύφος τεθλιμμένου συγγενούς και πειθώ μανιάτισσας μοιρολογίστρας του διεκτραγωδεί την κατάσταση έσχατης εισοδηματικής ένδειας στην οποία μονίμως ευρίσκεται.

Φυσικά, εφόσον ο καθένας σχεδόν από εμάς γνωρίζει και μιαν ανάλογη περίπτωση, είναι να αναρωτιόμαστε επίσης αν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί αυτού του δοβλετιού που παριστάνει το ευνομούμενο κράτος, αγνοούν όλες αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις που συμποσούμενες, αποτελούν μεγάλο μέρος των κλεμμένων και «καλοφαγωμένων» χρημάτων του λαού που (ευτυχώς) σε μεγάλο ποσοστό τους «πακτώθηκαν» εντός της χώρας σε ακίνητα, σκάφη και αυτοκίνητα και μπορούν πανεύκολα να ανακτηθούν κατά ένα μέρος με απλούς, αυστηρούς και στοχευμένους αναδρομικούς ελέγχους του «πόθεν αίσχος» των ιδιοκτητών τους.

Μια αρχή στην απαραίτητη αυτή διαδικασία, αποτέλεσε και η αναγγελία από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη του αναδρομικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν διοικητές νοσοκομείων στο παρελθόν και σε βάθος δεκαετίας. Πλην όμως, αυτή η τόσο σωστή και σοβαρή αναγγελία, πέρασε περίπου στα «ψιλά» των καθεστωτικών ΜΜΕ – αν δεν λοιδορήθηκε κιόλας, είμαι βέβαιος από τον ενδόμυχο φόβο των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών – εργολάβων τους πως υπάρχει φόβος με τέτοιες πολιτικές αποφάσεις να αρχίσει κανένας «τρελός» να ξηλώνει το εμφανώς αθέατο πουλόβερ του μεγάλου φαγοποτιού που συντελέστηκε επί δεκαετίες από το είδος του αχόρταγου κρατικοδίαιτου μεσίτη-μπετατζή-επιχειρηματία με την συμμετοχή και την κάλυψη του επίορκου υπαλλήλου-ελεγκτή-πολιτικού.

Ένας τέτοιος αναδρομικός, αυστηρός και στοχευμένος φοροέλεγχος, που θα στηριχθεί σε καινούριο, απλό και συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, εκτός της πιθανής ενίσχυσης των ταμειακών διαθεσίμων με την επιστροφή (είτε σε μετρητά είτε σε είδος) μέρους των κλεμμένων, θα δράσει επίσης ανακουφιστικά στην ανάγκη του λαού για απονομή (κάποιου είδους) δικαιοσύνης και για τιμωρία των ενόχων που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, όσο ψηλά και αν ευρίσκονται.

Συνεπώς, καλός ο τυχαίος έλεγχος που καμιά φορά αποδίδει «λαυράκια» όπως ο ανεπάγγελτος με την Λαμποργκίνι αλλά είναι εντελώς απαραίτητο ένα γενικό «ξετίναγμα» όσων είναι φορτωμένοι ακόμη με τα λάφυρα της λεηλασίας της χώρας. Λάφυρα που κρέμονται φανερά από πάνω τους με την μορφή βασιλικών σπιτιών, πανάκριβων εξοχικών, περήφανων σκαφών, πολυτελών αυτοκινήτων και δεκάδων αδικαιολόγητων και «κατάμαυρων» ακινήτων. Επειδή, άλλο φιλελεύθερη αγορά και ελεύθερη επιχειρηματικότητα και άλλο ελευθεριάζουσα και αναίσχυντη κρατικοδίαιτη απατεωνιά!

Akenaton

Keywords
Αναζητήσεις
λαμποργκινι, λαμπορικινι
Τυχαία Θέματα