Ετοιμάζει την οικουμενική ο Τσίπρας;

Τις τελευταίες ώρες αρχίζουν να διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τσίπρας σκέφτεται να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ζητήσει συναίνεση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονταν ότι το αργότερο ως αύριο θα ανακοίνωνε τη σχετική πρωτοβουλία. Ωστόσο «πάγωσαν» προς το παρόν τα εν λόγω

σχέδια εξαιτίας της αναβολής των εκλογών της ΝΔ. Πάντως στο Μαξίμου αναζητείται φόρμουλα για να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο Τσίπρα.

Συμπέρασμα: Η εκδοχή αυτή μάλλον μοιάζει με ξεκάρφωμα για τον Τσίπρα γιατί απ' ότι φαίνεται ο στόχος του είναι να επιταχύνει τις εξελίξεις στη ΝΔ προκειμένου να βρεθεί το μαξιλαράκι που ψάχνει για την κυβέρνησή του. Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή πήγε στον Παυλόπουλο και ζήτησε την παρέμβασή του για τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό, δύο μέρες μετά την πρώτη σοβαρή ρωγμή στην κυβερνητική πλειοψηφία από τις δύο διαγραφές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά και την ηχηρή αποχώρηση του Σακελλαρίδη που υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα και στενότατος φίλος του πρωθυπουργού.

Ήδη τα πρώτα σημάδια προσέγγισης με τα υπόλοιπα κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα που γίνεται με την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος έχουν μία προϋπόθεση. Φώφη, Θεοδωράκης και Λεβέντης που έχει προαναγγείλει την οικουμενική, θέτουν ως όρο την συμμετοχή της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα