Επιλεκτικές... καταδίκες

To απόγευμα της Κυριακής ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα γραφεία της 24 Media, της εταιρείας του Δ. Μάρη που εκδίδει το Έθνος κι έχει και διάφορα sites. Ως γνωστό η εφημερίδα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο του ΠΑΟΚ και γνωστό για τις αγαστές σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα site

του ομίλου και η εφημερίδα "Έθνος", επί της λεωφόρου Συγγρού.

Χτύπησαν δύο δημοσιογράφους, ευτυχώς ελαφρά, κι έσπασαν τζαμαρίες με πέτρες και λοστούς και έριξαν μπογιές.

Παράλληλα έσπασαν το αυτοκίνητο ενός εργαζόμενου, που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο. Οι άγνωστοι δράστες στη συνέχεια αποχώρησαν.

Είναι προφανές ότι με το ντέρμπι ΟλυμπιακούΠΑΟΚ να είναι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω κάποιοι χουλιγκάνοι αποφάσισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ιδιοκτησία του προέδρου της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτά θα έχουμε, να είστε σίγουροι όσο ο οπαδισμός πλέον έχει πάρει και επιχειρηματικές διαστάσεις.

Καταδικαστέα η επίθεση, είναι αυτονόητο. Κανένας τραμπούκος δεν πρέπει να αφήνεται να κάνει ό,τι γουστάρει. Εκτός κι αν ξέρουν ότι έχουμε ένα κράτος μπάχαλο και γι’ αυτό είναι ανεξέλεγκτοι.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει πάντως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε χρόνο – ρεκόρ ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 Media. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Το ίδιο έκανε και η ΝΔ, βεβαίως, που κατά πάγια τακτική καταδικάζει κάθε επίθεση.

Ψάξαμε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ να βρούμε κάποια ανακοίνωση καταδίκης των σοβαρών επεισοδίων που γίνονται κάθε μέρα στα Εξάρχεια. Το τελευταίο τριήμερο έχει γίνει μπάχαλο το κέντρο, υπάρχουν ζημιές, τραυματισμοί αλλά καθόλου συλλήψεις. Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι κόκκινοι χουλιγκάνοι επιτίθεντο στα γραφεία του Έθνους, ομάδα… μαύρων κουκουλοφόρων συγκρουόταν με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και τρεις Eυέλπιδες ξυλοκοπούνταν στο Μοναστηράκι.

Ψάξαμε να δούμε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει το γεγονός αυτό ή κάποιο άλλο. Τίποτε, καμιά προσπάθεια, καμιά αντίδραση. Το κυβερνών κόμμα εθελοτυφλεί για το σκηνικό βίας που στήνεται κάθε μέρα και κόπτεται για τη δημοσιογραφία που δεν εκφοβίζεται.

Κι αυτό γιατί η επίθεση έγινε στα γραφεία του Σαββίδη. Να φανταστούμε ότι αν γινόταν στα γραφεία του Σκάι στην Κουμουνδούρου θα γέλαγαν και τα πλακάκια. Δεν θυμόμαστε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν αντέδρασε όταν πέταξαν χειροβομβίδα στο προαύλιο του Σκάι.

Είναι η υποκρισία που διακατέχει το κυβερνών κόμμα. Σπεύδουν να προστατέψουν τον… προστατευόμενό τους επιχειρηματία αλλά όταν τρώνε ξύλο οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια κάνουν την πάπια. Και μετά διαμαρτύρονται γιατί τους κατηγορούν ότι όχι μόνο δεν βγάζουν τις κουκούλες αλλά τους βοηθούν και να τις βάλουν. Προφανώς η τρομοκρατία σε βάρος «φίλων» είναι καταδικαστέα. Σε εχθρούς είναι ακτιβισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα