Δεν αρκούν τα ευχολόγια...

Κάτι τρέχει στη Νέα Δημοκρατία και θα πρέπει να το κοιτάξουν γιατί δεν είναι οι… βρύσες των γραφείων της Πειραιώς.

Μπορεί το νέο επικοινωνιακό επιτελείο να ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα αλλά ούτε άσχετοι είναι με τη δημοσιογραφία, ούτε με το πώς πρέπει να επικοινωνούν τη γραμμή της ΝΔ ή να αποσοβούν κρίσεις.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα

σχοινιά, λόγω οικονομίας, ταξιδιού στις ΗΠΑ, εξοπλισμών κι ενός Τσίπρα που έχει γίνει περίγελως του διαδικτύου, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κατατρύχεται από εσωστρέφεια και μια αίσθηση αδυναμίας να «ξεκολλήσει». Βεβαίως, η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη μέσω των προσυνεδριακών εκδηλώσεων, δεν φτάνει και δεν είναι απαραιτήτως ισχυρό επικοινωνιακό όπλο.

Αυτά που μένουν στον κόσμο π.χ. είναι η ατάκα που είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ότι δεν αρκεί στη ΝΔ ούτε αν πάρει 50%. Πώς να αντιμετωπίσεις έναν φιλόδοξο νέο που αν και μέλος της οικογένειας κοιτάζει ήδη την επόμενη ημέρα;

Πώς να αντιμετωπίσει άραγε η κ. Σπυράκη το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ κάνει ομιλία υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα; Και τι κάνει, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο όταν η Καθημερινή μιλά για «παρέμβαση Τραμπ για το χρέος», όταν ξέρουμε πως ουδεμία παρέμβαση μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε Αμερικάνος που δεν πληρώνει; Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν κι αυτοί θα αποφασίσουν, μην τρελαινόμαστε κιόλας. Είδαμε πόσο βοήθησε και ο φιλέλληνας Ομπάμα…

Σε κάθε περίπτωση, ενώ η καθημερινότητα βουλιάζει, αυτό που βγαίνει επικοινωνιακά είναι ότι η ΝΔ έχει πρόβλημα, ότι στη ΝΔ επικρατεί εμφύλιος, ότι οι ξένοι στηρίζουν τον Τσίπρα, ότι θα δοθεί μέρισμα τα Χριστούγεννα. Κι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζεται σε συνδικαλιστές τύπου ΠΟΕΔΗΝ που χωρίς στοιχεία μιλάνε για χολέρα σε νοσοκομείο και τελικά τίποτε δεν αποδεικνύεται κάνοντας «μάγκα» τον Πολάκη.

Για να μην πούμε ότι οι μισές εφημερίδες της Κυριακής μιλάνε για το παρασκήνιο της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον λες και σημειώθηκε καμιά τεράστια επιτυχία από τον Τσίπρα και μας την «αποκαλύπτουν» οι εφημερίδες. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης δούλεψε αυτές τις ημέρες σε αντίθεση με της ΝΔ που περιμένει μόνο κανένα… θείο δώρο όπως αυτές οι ανοησίες που είπε η Κουντουρά.

Και που δείχνει μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να φτιάξει ατζέντα, ακολουθεί κατά πόδας την κυβέρνηση, χωρίς προφανώς να μπορεί να την πλήξει.

Ας θυμηθούμε από πότε η ΝΔ αποκάλυψε ένα θέμα που έκανε ζημιά στην κυβέρνηση. Με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις για τα μάτια του κόσμου, δε γίνεται προκοπή. Και με την επιλογή μιας χαλαρής αντιπολίτευσης κεντρώας πρακτικής δεν μπορείς να ρίξεις καμιά κυβέρνηση.

Άλλωστε, στο χώρο αυτό μια χαρά δουλειά κάνει το Ποτάμι του οποίου οι ανακοινώσεις είναι πιο σκληρές από της ΝΔ.

Αυτή η κατάσταση της χαλαρότητας, της οκνηρίας καθώς και της πολυσυλλεκτικότητας απόψεων όπου ο καθένας λέει και κάνει ό,τι θέλει, είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης από πλευράς Κυριάκου, της Δεξιάς. Κι όπως έχουμε γράψει, κεντροδεξιά χωρίς δεξιά είναι απλά… κέντρο και τίποτε άλλο.

Τελικά ίσως να έχει δίκιο ο Κ. Μπακογιάννης που λέει ότι και με 50% η ΝΔ δεν κερδίζει τίποτε διότι χρειάζονται ευρύτερα πεδία συνεννόησης. Αλλά οι ευρύτερες συμμαχίες προϋποθέτουν την κυριαρχία της δεξιάς αντίληψης και στη συνέχεια την αναζήτηση συνεργασιών. Αν αφήσεις τον πυρήνα του κόμματος να τον αρπάξουν άλλοι τότε ο μεσαίος χώρος δεν μπορεί να σε σώσει.

Η ΝΔ πρέπει να ξυπνήσει, να γίνει ενοχλητική στην κυβέρνηση, να αποκαλύπτει θέματα και να τσακίζει εντός κι εκτός Βουλής την πολιτική Τσίπρα. Σκάνδαλα δεν υπάρχουν; Υπουργοί δεν έχουν εμπλοκές; Ή μήπως περιμένουν στην Πειραιώς να τα γράψουμε εμείς για να κάνουν αυτοί αντιπολίτευση;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα