Επιχείρηση εκφοβισμού και ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης

Επιχείρηση εκφοβισμού και ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης επιχειρούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζοντας τα «μαντρόσκυλα» να γαυγίζουν και να προκαλούν αναταραχή για ίδιον όφελος. Οι πρωτοφανείς υπαινιγμοί του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι η Δικαιοσύνη συγκαλύπτει σκάνδαλα, οι συνεχείς παρεμβάσεις του Παπαγγελόπουλου και του Παρασκευόπουλου που λειτουργούν σαν «εισαγγελείς» κατά δικαστών και παρεμβαίνουν σε διάφορες υποθέσεις και κυρίως η απροκάλυπτη παρέμβαση του ίδιου του κ. Τσίπρα ο οποίος εν είδει... Νίκου Κούρκουλου στη «Δίκη των Δικαστών» παρέθεσε σειρά υποθέσεων όπου δήθεν η προηγούμενη κυβέρνηση επενέβη, δημιουργούν ένα σκηνικό πολέμου.

Ο πρωθυπουργός και όσοι τον έβαλαν να πει όσα είπε προφανώς δε γνωρίζουν ότι άλλο να παρεμβαίνεις με ωμό τρόπο σε έναν δικαστή για μια υπόθεση, όπως έκανε ο Παπαγγελόπουλος, κι άλλο να προωθείς νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίζει η Βουλή. Ότι μπορεί να υπάρχουν ρουσφέτια στους νόμους ναι. Ότι ψηφίζονται κακές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη Δικαιοσύνη ναι. Όχι όμως παρεμβάσεις όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, είναι στην εξουσία 15 μήνες, γιατί δεν έφερνε νόμους να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ΝΔ; Μήπως ο Παρασκευόπουλος ασχολούνταν πώς θα αποφυλακίσει τον Ξηρό και τον Ρωμανό και δεν είχε πολύ χρόνο για σοβαρότερα πράγματα;

Σε κάθε περίπτωση, η σπίθα που άναψε το φιτίλι ήταν ο άναρθρος λόγος που έβγαλε στη Βουλή ο Καμμένος. Χωρίς στοιχεία αράδιασε αρλούμπες κατηγορώντας τη Δικαιοσύνη ότι συγκαλύπτουν υποθέσεις. Αν δεν είχε την βουλευτική ασυλία θα έπρεπε να τρέχει στα δικαστήρια τώρα για όσα είπε.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, η οποία δεν είναι «δική τους», εξεμάνη και με ανακοίνωσή της κάνει φύλλο και φτερό τον Καμμένο λέγοντας ότι δεν ισχύει απολύτως τίποτε.

Ο κ. Πάνος Καμμένος είχε επιρρίψει ευθύνες συγκάλυψης στην κυρία Κουτζαμάνη, καθώς «δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στη Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις, της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων».

Η απάντηση της κυρίας Κουτζαμάνη βασίζεται σε δύο σημεία: πρώτον, η υπαγωγή υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων Eurojust δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της, και δεύτερον, οι τρεις αυτές υποθέσεις έχουν ήδη υπαχθεί στο εν λόγω σύστημα!

Τονίζει επίσης ότι η υπαγωγή υποθέσεων στο πλαίσιο της Eurojust εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την εκάστοτε υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το σχετικό αίτημα δια του κατά τόπον αρμοδίου εισαγγελέα Εφετών.

«Οι υποθέσεις Siemens, υποβρυχίων, και Βγενόπουλου (…), όπως πληροφορηθήκαμε από το εθνικό μας μέλος στη Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων του οργανισμού, οι δυο πρώτες στις 8-9-2008, και 27-7-2010 αντίστοιχα, και η Τρίτη, στις 21-4-2015», τονίζει η κυρία Κουτζαμάνη.

Ο αρχηγός των ψεκασμένων βεβαίως και μετρ της συνωμοσιολογίας και της λάσπης, απάντησε εμπλέκοντας κι άλλον δικαστή, τον Ν. Ορνεράκη και κατηγορώντας τον ότι επειδή ήταν το 1993 υποψήφιος με την Πολιτική Άνοιξη, αυτός συγκαλύπτει τις υποθέσεις. Έτσι, χωρίς κανένα στοιχείο ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και δείχνει πόσο βαθιά συμπλεγματικός είναι με τον Αντώνη Σαμαρά. Παρεμπιπτόντως να πληροφορήσουμε τον ακομβίωτο στρατάρχη ότι ο κ. Ορνεράκης δεν είναι κουμπάρος του Σαμαρά. Τόσο μίσος πια... έλεος!

Η σύγκρουση στη Δικαιοσύνη συνεχίστηκε καθώς ο Παπαγγελόπουλος κατηγορεί την εισαγγελέα Τσατσάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου και η ίδια ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Η κυρία Τσατάνη ζητεί να πιστοποιηθεί το σύννομο ή μη των ενεργειών της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου, του εισαγγελέα Εφετών και τέως προϊσταμένου του Τμήματος Δικαστικών Συνδρομών κ. Ιωάννη Αγγελή, της κυρίας Ελένης Ράϊκου, προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέως Εφετών, καθώς και των υπολοίπων λειτουργών που εμπλέκονται στην καινοφανή αυτή ιστορία.

Την έρευνα θα πρέπει να κάνει η κ. Κουτζαμάνη και αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα.

Είναι φανερό ωστόσο ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγξει το δικαστικό σώμα με εκφοβισμούς και συνεχείς παρεμβάσεις, αλλά και με διορισμό «δικών» του δικαστικών σε ανώτατα κλιμάκια.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πρακτική που δεν θα τους βγει σε καλό κυρίως γιατί ορισμένοι στην κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβουν ότι έρχονται «γουνάκια» για τα πεπραγμένα τους. Αλλά και γιατί δεν μπορούν να ρίχνουν λάσπη στους πάντες κι όπου κάτσει. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με σκανδαλολογία δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Και κάποια στιγμή τα «μαντρόσκυλα» θα πρέπει να σιωπήσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews