Είναι έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ;

Εντάξει, ο Μητσοτάκης ήταν καλός, η ΝΔ χαμογέλασε μετά από μερικούς μήνες, αυξήθηκε η συσπείρωση στο κόμμα, οι νέοι «σωτήρες» λούφαξαν προς το παρόν και το πολιτικό κλίμα πολώθηκε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το ποτάμι. Δεν μπορεί να υπάρξουν δηλαδή αρραβώνες, πόσο μάλλον γάμοι για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Κυρίως δε με τη συμμετοχή του Αλέξη και του Κυριάκου στην ίδια κυβέρνηση.

Ή θα φύγει μόνος του ή θα τον... αναγκάσουν να φύγει και θα πάμε σε εκλογές, άλλη λύση δεν υπάρχει πλέον. Η άβυσσος που χωρίζει τη Δεξιά (αλλά και το κέντρο) μ' αυτό το ψεύτικο αριστερό κόμμα είναι χαοτική. Και δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν, μήνες ή χρόνια, αλλά μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι το κράτος που επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περνά εύκολα πλέον στον κόσμο. Θα καταρρεύσει και θα συμπαρασύρει μαζί του τα λαμόγια, τη νέα διαπλοκή, τους παρατρεχάμενους της εξουσίας, τους γλείφτες που πήραν θεσούλες στο δημόσιο, τους ξεπουλημένους δημοσιοκάφρους που ξεπουλήθηκαν για ένα κοκκαλάκι που τους πέταξε ο Τσίπρας και η παρέα του. Αλλά και τους ψεκασμένους, άθλιους λαϊκιστές, υβριστές της δεξιάς παράταξης, προσκυνημένους για ένα υπουργικό γραφειάκι και για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Έχει ο καιρός γυρίσματα για όλον αυτό τον εσμό που προσβάλλει την αισθητική της χώρας, υπονομεύει την πατρίδα, καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας.

Ως εδώ καλά, να τους διώξουμε όλους αυτούς και να προσπαθήσουμε να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα που θα βγάλει από πάνω της τα βαρίδια του παρελθόντος, θα αποτινάξει από πάνω της οικογενειοκρατίες, αναξιοκρατία, προσλήψεις τύπου... Καρανίκα. Και κυρίως που θα βάλει τις βάσεις για την ανόρθωση της οικονομίας.

Το ερώτημα, λοιπόν, πέρα από τους πανηγυρισμούς, τις selfies αυτοϊκανοποίησης για την εικόνα της ΝΔ στη Βουλή και τα συνθήματα τύπου «θα τους σκίσουμε, θα τους κατατροπώσουμε, τον τελειώσαμε τον Αλέξη», κι άλλα τέτοια περίεργα, είναι ένα: Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να θέσει τις βάσεις για να γίνει ένα κανονικό κόμμα διακυβέρνησης; Έχει ετοιμαστεί για να γίνει κυβέρνηση όποτε αποφασίσει ο Τσίπρας να μας αδειάσει τη γωνιά;

Ελπίζουμε κατ' αρχάς να μην γέμισαν τα... μοδιστράδικα του Κολωνακίου και της Κηφισιάς με βουλευτές και βουλευτίνες που πήγαν να ράψουν κοστουμάκια και ταγιεράκια εξουσίας. Γιατί αν κάποιοι το έκαναν αυτό ή το σκέφτηκαν καλό είναι να λουφάξουν σπίτι τους ή σε κανένα γραφείο και να αφήσουν τους σοβαρούς ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά.

Με μια νίκη στη Βουλή δεν έρχεται η εξουσία. Με ένα επικοινωνιακό πατατράκ του Τσίπρα δεν λύνονται ως δια μαγείας τα προβλήματα που έχει η ΝΔ. Κι έχει πολλά. Ελπίζουμε να μην τους βάλουν «φερετζέ» και τα καλύψουν γιατί ο εχθρός είναι δύσκολος. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραδώσουν τα όπλα εύκολα. Έχουν αποδείξει ότι όσο πιο γαντζωμένοι είναι στην εξουσία, τόσο πιο δύσκολα θα ξεπιαστούν από αυτήν.

Ας σηκώσουν λοιπόν τα μανίκια στη Λ. Συγγρού και ας πιάσουν δουλειά για να κάνουν τη ΝΔ ισχυρή. Να βρουν έντιμους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το κόμμα. Να βρουν σημαντικά στελέχη που θα χρειαστούν αν γίνουν κυβέρνηση ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια... παρτάλια να παριστάνουν τους υπουργούς.

Και πρέπει να υπάρξει πολύ δουλειά στο ιδεολογικό κομμάτι. Τι θέλει η ΝΔ από τον εαυτό της, τι ζητά για τη χώρα, πώς μπορεί να το πετύχει και με ποιους καθαρούς όρους. Υπάρχει, όμως, κι ένα βασικό κομμάτι που πρέπει να δουλευτεί πολύ. Και δεν είναι άλλο από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ήδη έχει καθυστερήσει στη σύνταξη ενός κειμένου συγκεκριμένου για την οικονομία, την κοινωνία, τη δημόσια ασφάλεια, τα εθνικά θέματα, το Προσφυγικό.

Όχι ιδεολογικές παρλαπίπες που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Αλλά ουσιαστικές προτάσεις για την άλλη Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Αν τα κάνει όλα αυτά η ΝΔ στο χρόνο που της απομένει ως αντιπολίτευση, τότε πράγματι θα έχει γίνει το μεγάλο βήμα και για την... άλλη ΝΔ που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αν μείνουν όμως στα πανηγύρια τότε θα είναι για τα... πανηγύρια και ο Τσίπρας θα τους ξαναγλεντήσει...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα