Συναγερμός στη Γαλλία- Ετοίμαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κατηγορείται ο κύριος ύποπτος για νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, στο σπίτι του οποίο βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι ερευνητές εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συνθλίψουν το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, το οποίο πραγματοποίησε επιθέσεις τον περασμένο

Νοέμβριο στο Παρίσι και την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος υπήκοος Ρεντά Κρικέ, 34 ετών, συνελήφθη κοντά στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και μια έφοδος της αστυνομίας στο διαμέρισμά του αποκάλυψε έναν χώρο αποθήκευσης με όπλα , καθώς και μεγάλες ποσότητες ΤATP, εκρηκτικού που χρησιμοποιούν ευρέως οι τζιχαντιστές του IS. Η σύλληψή του ήρθε μόλις τέσσερις μήνες μετά το μακελειό που στοίχισε 130 ζωές στο Παρίσι, και οι ερευνητές αναφέρουν πως μια ακόμα σημαντική επίθεση βρισκόταν σε "προχωρημένο στάδιο" σχεδιασμού.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν είπε ότι "δεν έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένος στόχος" για την επίθεση που απετράπη, αλλά ότι το οπλοστάσιο δείχνει πως πιθανόν να πρόλαβαν μια επικείμενη πράξη "ακραίας βίας". Δύο ακόμα ύποπτοι που κατηγορούνται για την πιθανή επίθεση είναι υπό κράτηση στο Βέλγιο. Ένας άλλος Γάλλος ύποπτο που συνελήφθη στο Ρότερνταμ την Κυριακή σχετίζεται με τη νέα επίθεση στο Παρίσι και προσπαθεί να μην εκδοθεί στη Γαλλία.

Ο Κρικέ, ο οποίος συνδέεται με τον επικεφαλής των επιθέσεων στο Παρίσι, κρίθηκε ένοχος ερήμην του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο ως μέρος ενός τζιχαντιστικού δικτύου στρατολόγησης και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. Έρευνες έδειξαν ότι ο Κρικέ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση του δικτύου, με χρήματα από ληστείες και κλοπιμαία. Ανάμεσα σε αυτούς που πήγαν στη Συρία μέσω του δικτύου ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που θεωρείται ο επικεφαλής των επιθέσεων στο Παρίσι, και ένας άλλος δράστης από το Παρίσι, ο Σακίμπ Ακρούχ.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για επιβατικές πτήσεις μέχρι τουλάχιστον αργά την Πέμπτη το απόγευμα, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

abc.net.au

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα