Επεισόδια στο Κάιρο, με τον Μόρσι να φεύγει «απ’ την πίσω πόρτα» του προεδρικού Μεγάρου

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών και της αστυνομίας στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, με τους άνδρες της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών. Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι εγκατέλειψε το προεδρικό Μέγαρο, ενώ έξω από αυτό μαίνονταν οι συγκρούσεις.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», διαμαρτύρονται κατά του διατάγματος της 22ας Νοεμβρίου

του Μόρσι, που επεκτείνει τις εξουσίες του και τον προστατεύει από τον δικαστικό έλεγχο, ενώ χαρακτηρίζουν παράνομο το σχέδιο συντάγματος της χώρας.

Η αστυνομία είχε ενισχύσει την παρουσία της γύρω από το προεδρικό μέγαρο, τοποθετώντας συρματόπλεγμα για να εμποδίσει την πρόσβαση, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «φύγε, φύγε» και κρατούσαν αιγυπτιακές σημαίες στις οποίες είχαν γράψει «όχι στο σύνταγμα». Μέχρι στιγμής υπάρχουν οκτώ τραυματίες.

«Πολλοί από τους εθνικούς μας ηγέτες και τη νεολαία θα συμμετάσχουν μαζί μας στις πορείες σήμερα», δήλωσε ο Χουσεΐν Άμπντελ Γάνι, εκπρόσωπος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης. «Οι πορείες μας γίνονται εναντίον της τυραννίας και του άκυρου προεδρικού διατάγματος. Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας» καταλήγει.

http://www.reuters.com/article/2012/12/04/us-egypt-politics-presidency-idUSBRE8B30V42012120

Keywords
Τυχαία Θέματα