Ο ΓΑΠ συνεχίζει να απαξιώνει την Ελλάδα

Μια δήλωση που θα συζητηθεί και ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard που έχω μαζί μου παρά για το διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είμαι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδα».

Η προκλητική δήλωση δείχνει την απαξίωση που έχει ο πρώην πρωθυπουργός για κάθε τι ελληνικό και η αποθέωση κάθε αμερικανικού; Ο κ. Παπανδρέου

επέμεινε να στηρίζει την πολιτική του λέγοντας: «Όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε. Όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι».

Και ήρωας θα μας βγει τώρα, όμως, αυτά τα είπε στο JFKJr Forum, γιατί αν τα έλεγε στην Ελλάδα θα έπεφτε ξύλο.

Και συνέχισε τη βαθυστόχαστη ανάλυση: «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι… Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης». Πρόσθεσε πως ακόμα και η Πορτογαλία που έκανε ακριβώς ότι της ζήτησε η Ε.Ε., τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. «H λιτότητα δεν είναι η λύση» τόνισε για να προσθέσει ο Mike Doukakis από την πλευρά του: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».

«Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο». Τέλος επανέλαβε πως το στοίχημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Τελικά από Δανία του Νότιου ο κ. Παπανδρέου τώρα θα ήθελε να δει την Ελλάδα να γίνεται πρότυπο των Αράβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα