Ένα «φάντασμα» πλανιέται πάνω από τον Τσίπρα…

Τώρα που πλησιάζει η ώρα να αποφασίσει ο Αλέξης, αν θα κλείσει τη διαπραγμάτευση ή θα το παίξει… «Παπαφλέσσας» και θα πάει σε εκλογές να σώσει το κόμμα του ό,τι σώζεται πια…

Τώρα θα ενταθεί και η προπαγάνδα εναντίον του… Σαμαρά!

Γιατί αυτό «το φάντασμα πλανιέται» πάνω από τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ…

Το φάντασμα της προηγούμενης κυβέρνησης…

--Που, όμως, είχε βγει στην Ανάπτυξη (ενώ ο Τσίπρας

ξανάφερε την ύφεση),

--Που είχε πιάσει πλεονάσματα χωρίς πρόσθετα μέτρα (πέρα από τα 0,92 δισεκατομμύρια του email Χαρδούβελη) και στον Τσίπρα επέβαλαν ήδη πρόσθετα 9,2 δισεκατομμύρια μέτρα και τώρα του ετοιμάζουν άλλα 3,6 δισεκατομμύρια, για να πιάσει μικρότερα πλεονάσματα από ό,τι πριν δύο χρόνια,

--Που είχε αποκαταστήσει κατά το ΔΝΤ πλήρως τη βιωσιμότητα του χρέους (που με τις τότε προβλέψεις του Ταμείου θα έφτανε το 104% το 2022), ενώ τώρα το χρέος μας είναι «εξαιρετικά ΜΗ βιώσιμο» και κατά το ΔΝΤ πάντα, θα ξεπερνά το 170% το 2022,

--Και τέλος ο Σαμαράς μας έβγαζε τότε από τα Μνημόνιο οριστικά (όπως βγήκαν κι όλες οι άλλες χώρες που είχαν «Πρόγραμμα»), ενώ ο Τσίπρας μας έφερε Τρίτο Μνημόνιο που δεν βγήκε και τώρα μας ετοιμάζει και Τέταρτο…

Χώρια που επί Σαμαρά είχαν ελεγχθεί τα σύνορα και είχαν μηδενιστεί οι «ροές» λαθρομεταναστών, ενώ τώρα έχει σαρωθεί η χώρα, έχουμε γεμίσει ανεξέλεγκτα hotspot, o ίδιος ο υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Μουζάλας λέει δημόσια πια:

«ότι η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε ένα καινούργιο πρόσφυγα-μετανάστη» και η Τουρκία προειδοποιεί από απέναντι ότι ετοιμάζεται να μας στείλει μερικά… εκατομμύρια ακόμα!

Το «φάντασμα» του Σαμαρά έχει «στοιχειώσει», κυριολεκτικά, τον Τσίπρα και την παρέα του…

Και πλάθουν μια σειρά από μύθους. Σκέτη προπαγάνδα.

Που οφείλουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντικρούσουν:

--Πρώτον, γιατί είναι ψέματα και διαψεύδονται από τους αριθμούς!

--Και δεύτερον, γιατί μόνο αν καταλάβει ο κόσμος την Αλήθεια (που κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ), θα μπορέσει η χώρα να βρει εναλλακτικές λύσεις και να βγεί από το βούρκο που την έχει χώσει ο ίδιος ο Τσίπρας.

Κι αν ακόμα τα μικρότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαψεύσουν την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ,

οφείλει να το κάνει με παρρησία η Νέα Δημοκρατία.

Γιατί, στο κάτω-κάτω, το δικό της έργο, η δική της διακυβέρνηση στα δυόμιση χρόνια 2012-2014, δικαιώνεται σήμερα.

Και, κυρίως, γιατί εκείνη θα διαχειριστεί το χάος που θα της αφήσει πίσω του ο Τσίπρας…

* Πρώτο ψέμα, λοιπόν: «Οι προηγούμενοι» έχασαν 25% του ΑΕΠ. Και άρα «δε φταίει» ο Τσίπρας!

--Ποια είναι η αλήθεια: Η κρίση οδήγησε σε απώλεια 25% του ΑΕΠ. Η παγκόσμια κρίση που άρχισε το 2008 και που την Ελλάδα τη χτύπησε κυρίως μετά το 2009. Από το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε στην κρίση, το μεγαλύτερο μέρος, πάνω από 21% είχε ήδη χαθεί πριν αναλάβει ο Σαμαράς.

(Το 17,5% περίπου χάθηκε επί ΓΑΠ - ΠΑΣΟΚ, 2009-2012)…

Ο Σαμαράς ανέλαβε με την οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση 7,5%!

Και δυόμιση χρόνια αργότερα, είχε βάλει τη χώρα σε ανάπτυξη που έτρεχε με 1,75% τα τελευταία τρίμηνα του 2004 (σε ετήσια βάση).

Τέτοιο «γύρισμα» από ύφεση σε ανάπτυξη, τόσο σύντομα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε συνθήκες λιτότητας (και μάλιστα χωρίς υποτίμηση).

Ο Τσίπρας πήρε την οικονομία σε ανάκαμψη (το 2014 θετικός δείκτης της οικονομίας 0,8%) και την ξαναγύρισε σε δύο χρόνια στασιμότητας και ύφεσης!

Αυτή είναι η Αλήθεια…

Ενώ πριν έλθει ο Τσίπρας, στα τέλη του 2014, όλοι οι διεθνείς Οργανισμοί προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 6,7% την διετία 2015-16.

Κι αντί γι’ αυτό βρέθηκε πίσω πάλι σε ύφεση…

Το ΑΕΠ μας θα ήταν φέτος πάνω από 196 δισεκατομμύρια (μαζί με ελάχιστο πληθωρισμό). Κι αντί γι’ αυτό είμαστε γύρω στα 182 δισεκατομμύρια!

Λόγω Τσίπρα, και εξ αιτίας της πολιτικής του (κλείσιμο τραπεζών, capital controls, πρόσθετη λιτότητα ύψους 9,2 δισ. συν άλλα 3,6 δις) η Ελληνική οικονομία έχασε πάνω από 14 δισεκατομμύρια ετήσιο εισόδημα!

* Δεύτερο ψέμα Τσίπρα: Ότι ο Σαμαράς «δημιούργησε» τάχα ανεργία 28,5% κι ο Τσίπρας την «κατέβασε» στο 23,5%!

Αυτό κι αν είναι προπαγανδιστική απάτη: Ο Σαμαράς δεν «δημιούργησε» ανεργία! Παρέλαβε την ανεργία στο 25,3%! Στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του ανέβηκε στο 28,4% κι ύστερα άρχισε να υποχωρεί.

Κι όταν έφυγε, την παρέδωσε χαμηλότερα απ’ ό,τι τη βρήκε: στο 25,1%...

Ο Τσίπρας την παρέλαβε στο 25,1% και στη συνέχεια τη… «μείωσε» με προσλήψεις στο δημόσιο, με «προγράμματα»… τρίμηνης και δίμηνης «απασχόλησης» ανέργων (που απασχολούνται για ελάχιστο διάστημα και στη συνέχεια διαγράφονται από τις λίστες των ανέργων για ολόκληρο το χρόνο!) «Μείωσε» ακόμα την ανεργία ο Τσίπρας, αντικαθιστώντας του ανθρώπους πλήρους απασχόλησης που χάνουν τη δουλειά τους, με άλλους που προσλαμβάνονται για μερική ή «εκ περιτροπής απασχόληση»! Που εκτοξεύθηκε επί Τσίπρα και ξεπέρασε το 50% της συνολικής απασχόλησης.

Σε εργατοώρες η απασχόληση μειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια! Κι αυτό επιβάρυνε ιδιαίτερα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και γι’ αυτό χρειάστηκε πρόσθετη μείωση συντάξεων. Που δεν αρκεί, Και τώρα θα κόψουν ξανά τις συντάξεις…

Και η ανεργία υπολογίζεται τώρα πια σε συγκρίσιμους όρους, γύρω στο 26,5%! Το λέει άλλωστε, και η ΓΣΕΕ.

Πώς είναι δυνατό να κλείνουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μόνο την τελευταία διετία και ταυτόχρονα να… «μειώνεται» η ανεργία;

* Τρίτο μεγάλο ψέμα του Τσίπρα: Ότι τα δυσβάστακτα μέτρα που τον υποχρεώνουν σήμερα να πάρει (μείωση αφορολογήτου και μείωση συντάξεων) θα τα έπαιρνε, δήθεν, και ο Σαμαράς!

--Τεράστιο ψέμα! Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα, αν διαβάσει λεπτομερώς το email Χαρδούβελη (κάντε το κόπο και ψάξτε το μόνοι σας, για να σας φύγε κάθε αμφιβολία). το Νοέμβριο του 2014 η Τρόϊκα ΔΕΝ ζητούσε ούτε μείωση των συντάξεων (πέρα από τη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές), ούτε, βέβαια, ζητούσε το παραμικρό για την μείωση το αφορολογήτου. Το ακριβώς αντίθετο:

Ο Σαμαράς παρέλαβε το αφορολόγητο στις 7 χιλιάδες και το ανέβασε στις 9,5 χιλιάδες χωρίς η Τρόϊκα να διαμαρτυρηθεί τότε! Ούτε αργότερα…

Ο Τσίπρας βρήκε το αφορολόγητο στις 9,5 χιλιάδες (από το Σαμαρά), υποσχέθηκε να το ανεβάσει στις 12 χιλιάδες, αντί να το ανεβάσει το μείωσε ήδη στις 8,65 χιλιάδες και αυτή τη στιγμή του ζητούν να το κατεβάσει πολύ περισσότερο (και φέρεται να το έχει αποδεχθεί): στις 5,9 χιλιάδες!

Πολύ χαμηλότερα κι από εκεί που το είχε βρει ο Σαμαράς από το ΓΑΠ…

Ο λόγος είναι, ότι στο μεταξύ με τις μειώσεις που έχουν γίνει και σε συντάξεις και σε μισθούς και σε μερική απασχόληση, η πλειονότητα πλέον βρίσκεται κάτω από το παλαιό όριο. Και το κατεβάζουν κι άλλο, για να πληρώνουν «κάτι» ακόμα κι οι πάμπτωχοι! Αυτό ήταν το μεγάλο «κατόρθωμα» του Τσίπρα προσωπικά…

--Για τις συντάξεις τώρα: από το Σαμαρά το μόνο που ζητούσαν για τις κύριες συντάξεις είναι να ΜΗΝ αυξηθούν την επόμενη διετία (2015-16).

Όπως ακριβώς το ακούτε: Να ΜΗΝ αυξηθούν για τα επόμενα δύο χρόνια!

Οι επικουρικές, όπου θα ίσχυε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα είχαν μεσοσταθμική μείωση 8% περίπου. Που σημαίνει ότι θα έχαναν οι δικαιούχοι γύρω στα 13 ευρώ το μήνα…

Επί Τσίπρα εφάρμοσαν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές (με μείωση άνω του 10%) έκοψαν κι ένα πρόσθετο 6% για ασφάλιση υγείας (που δεν προβλεπόταν προηγουμένως) και έτσι η μείωση στις επικουρικές διπλασιάστηκε.

Κι επί πλέον έκοψαν κι ένα πρόσθετο 2% από τις κύριες συντάξεις (πάλι για υγειονομική κάλυψη), έκοψαν γύρω στο 10-25% από τις κύριες των καινούργιων συνταξιούχων και τώρα ζητάει η Τρόϊκα να κόψουν αντίστοιχο ποσοστό (10-25%) από τις κύριες συντάξεις και των παλαιών συνταξιούχων («προσωπική διαφορά»)!

--Ολόκληρη η αλήθεια είναι πως για την ασφαλιστική κάλυψη συνολικά (του ιδιωτικού τομέα - ο δημόσιος είναι εντελώς άλλος λογαριασμός), ο κρατικός Προϋπολογισμός πλήρωνε το 2014 γύρω στο 9.5% του ΑΕΠ. Όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι γύρω στο 3,5%.

Όμως, αυτό το ποσοστό θα έπεφτε στο 7,8% του 2016 και στο 5,5% το 2020!

Πώς θα έπεφτε, και μάλιστα χωρίς πρόσθετες μειώσεις κυρίων συντάξεων;

--Κυρίως από αύξηση της απασχόλησης (που θα έφερνε 1,5 δισεκατομμύριο στα Ασφαλιστικά Ταμεία), άρα θα μείωνε τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού...

--Δευτερευόντως από μείωση της εισφοροδιαφυγής (ένα πρόσθετο ποσό της τάξης του 0,4 δισεκατομμυρίου με τη χρήση του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ, που είχε αρχίσει ήδη να αποδίδει).

--Και βεβαίως, με τη αύξηση του ΑΕΠ (από τα 183 στα 196 δισεκατομμύρια) που θα αύξανε το «παρανομαστή».

Έτσι, ως το 2022, η επιβάρυνση του Προϋπολογισμού θα συνέχιζε να πέφτει μέχρι και κάτω από το 4%, δηλαδή πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσον όρο! Μέσα από την ανάπτυξη που προδιαγραφόταν και τη συστηματική μείωση της εισφοροδιαφυγής.

Γι’ αυτό και η Τρόϊκα δεν ζητούσε στα τέλη του 2014, άλλη μείωση κυρίων συντάξεων. Διότι δεν χρειαζόταν!

-Ήλθε, όμως, ο Τσίπρας, τίναξε στον αέρα τις προοπτικές ανάπτυξης,

-καθήλωσε ξανά τη χώρα στην ύφεση,

-συρρίκνωσε κι άλλο τον ιδιωτικό τομέα (και διόγκωσε το δημόσιο),

-πολλαπλασιάστηκαν ξανά τα λουκέτα και κατέρρευσαν τα έσοδα των Ταμείων,

-διόγκωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και οργιάζει πια η εισφοροδιαφυγή,

-κλείνουν οι αυτο-πασχολούμενοι μαζικά τα βιβλία τους και τα «μπλοκάκια» τους,

με αποτέλεσμα παρά τη μείωση των συντάξεων και την κατακόρυφη αύξηση των εισφορών, να αυξάνεται η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από το συνταξιοδοτικό!

Ο Τσίπρας ΔΕΝ μεταρρύθμισε το ασφαλιστικό σύστημα. Το διέλυσε!

Και γι’ αυτό τώρα του ζητούν κι άλλες, ακόμα πιο αιματηρές μειώσεις.

Που πάλι δεν θα φτάσουν…

Αυτή είναι η Αλήθεια!

Για την ακρίβεια, αυτό είναι ένα μικρό μέρος της φρικτής αλήθειας.

Γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα, για παράδειγμα οι αποκρατικοποιήσεις: Που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βγάλει για ιδιωτικοποίηση τον ΟΣΕ προς 380 εκατομμύρια (συν οι επενδύσεις που θα γίνονταν), με το ΣΥΡΙΖΑ… να τσιρίζει τότε: «Ξεπούλημα»!

Και σήμερα ο Τσίπρας βγάζει τον ΟΣΕ για πώληση προς 45 εκατομμύρια!

Και δεν βρίσκει αγοραστές…

Αυτή είναι η Αλήθεια:

Η κρίση χτύπησε την οικονομία μας και υπήρχαν θυσίες που έπρεπε να γίνουν, γιατί η χώρα ζούσε, για χρόνια, πολύ πάνω από τις δυνάμεις της…

Με ευθύνη ΚΑΙ της Αριστεράς, που ΔΕΝ κυβέρνησε ως το 2015, βέβαια, αλλά είχε μεγάλη ανάμιξη σε «αιτήματα» για «παροχές» από δανεικά και σε «κινητοποιήσεις» που έδιωχναν επενδυτές και έκλειναν εργοστάσια, επί δεκαετίες…

Αλλά η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει το 2014!

Κι έβγαινε πια από την κρίση και τα μνημόνια.

Κι όλες αυτές οι πρόσθετες θυσίες στις οποίες εξαναγκάζεται σήμερα ο Ελληνικός λαός (μετά το 2014), είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνον του ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι οι βαρύτερες θυσίες. Και οι πιο αχρείαστες.

Τις έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά!

Αυτός ανέκοψε την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα Μνημόνια.

Αυτός έφερε Τρίτο Μνημόνιο (που δεν βγαίνει πλέον)

και μας πάει ολοταχώς σε Τέταρτο

(που δεν μπορεί με τίποτε να το διαχειριστεί).

Αυτή είναι η Αλήθεια.

Και κάποιος πρέπει να την πει!

Επιτέλους!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
τσιπρας, νεα δημοκρατια, capital controls, εκλογες, email, ΔΝΤ, βιωσιμότητα, χρεος, σαμαρας, μνημονιο, hotspot, ελλαδα, συριζα, νέα, αεπ, γαπ, ΠΑΣΟΚ, τραπεζες, capital, δις, ΓΣΕΕ, σημαίνει, προυπολογισμος, αριαδνη, ΟΣΕ, Αντωνης Σαμαρας, βιβλια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αφορολογητο 2020, ξανα, κομματα, χωρες, αεπ, αφορολογητο, δημοκρατια, δουλεια, οικονομια, υφεση, ψεμα, ψεματα, ωρα, capital, email, αυξηση, ανεργια, απωλεια, αριαδνη, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, βγαινει, βιωσιμότητα, βρισκεται, γαπ, γινει, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δικη, ευκολα, ευρω, επενδυσεις, επρεπε, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, η δικη, υπηρχαν, κυβερνηση, κι αλλο, κομμα, μερικη απασχοληση, μειωση, μικρο, παντα, ορος, προσληψεις, ρητρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, τουρκια, φυγε, χαθηκε, χαος, εφαρμογη, hotspot, χωρα, ιδιαιτερα, πωληση, σημαίνει, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα