Ανατροπή: Καμία διασύνδεση του Khalid Masood με τον ISIS ή την Αλ Κάιντα

19:57 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει διασύνδεση του Khalid Masood με την τρομοκρατία δεν έχουν βρει οι βρετανικές Αρχές, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα οποία ήθελαν τον 52χρονο δράστη να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της βρετανικής Αστυνομίας επισημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια ένδειξη ότι ο Khalid Masood είχε διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές ομάδες ισλαμιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ-Κάιντα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι ερευνητές

μελετούν τα μηνύματα στο WhatsApp του δράστη την ημέρα της επίθεσης. Κατά τις Αρχές, τα εν λόγω μηνύματα είναι μια «κύρια γραμμή της έρευνας».

Ο εθνικός συντονιστής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε ως πηγή έμπνευσης για την επίθεση τις βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες είναι πίσω από επιθέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μέθοδος της επίθεσης φαίνεται να βασίζεται σε χαμηλή πολυπλοκότητα, χαμηλή τεχνολογία, τεχνικές χαμηλού κόστους που αντέγραψε από άλλες επιθέσεις, και απηχούν στη ρητορική των ηγετών των ISIS από την άποψη της μεθοδολογίας και της επίθεσης σε αστυνομικούς και πολίτες, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε αποδείξεις ότι συζητούσε με τους άλλους

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Khalid Masood είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή το 2003, όπως έχει ειπωθεί. «Αυτό είναι καθαρή κερδοσκοπία αυτή τη στιγμή. Αν και δεν έχουμε βρει κανένα στοιχείο σύνδεσης με το ISIS ή την Αλ- Κάιντα, υπάρχει σαφώς ένα ενδιαφέρον για το Τζιχάντ».

Θυμίζουμε ότι ο ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης.

Photo: BBC

The post Ανατροπή: Καμία διασύνδεση του Khalid Masood με τον ISIS ή την Αλ Κάιντα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα