Εν ψυχρώ εκτέλεση δικηγόρου στην οδό Ασκληπιού

Ένοπλοι εισέβαλαν στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, πριν από μερικά λεπτά και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον άτυχο άνδρα.

Στο γραφείο βρισκόταν και συνεργάτης του θύματος, τον οποίο, κατά πληροφορίες, οι δράστες κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν δύο, είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν στο κτίριο και ζήτησαν να συναντηθούν με το θύμα, το οποίο μετά από σύντομο

διάλογο, πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές, στο κεφάλι και στο στήθος.

Ωστόσο, οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, καθώς ο συνεργάτης του δικηγόρου, που είναι και ο μοναδικός μάρτυρας του περιστατικού, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε γεννηθεί το 1965, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Ήταν γιος του Νώντα Ζαφειρόπουλου ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1984 ως το 1987 και στη συνέχεια είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο αδερφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Χαλανδρίου. Ο ίδιος είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένος σύμβουλος στο δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ.

Είχε αναλάβει το χειρισμό δεκάδων πολύ σοβαρών δικογραφιών, όπως στην Energa Hellas Power, στην υπόθεση Λιακουνάκου στα εξοπλιστικά προγράμματα, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ενώ ήταν και νομικός εκπρόσωπος του ομίλου "Παραπολιτικά" και είχε χειριστεί δεκάδες σχετικές υποθέσεις στα ακροατήρια.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Στον τόπο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση. Οι αρχές εξετάζουν αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα.

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ν. Τόσκα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αντίδραση Μητσοτάκη

"Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου" έγραψε πριν από λίγα λεπτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. "Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος" σημείωσε.


Kyriakos Mitsotakis ✔@kmitsotakis

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος

8:41 μ.μ. - 12 Οκτ 2017

88 απαντήσεις 7979 Retweet 149149 "μου αρέσει"

Θλίψη στη ΝΔ

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη ΝΔ για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.

Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αφού εξέφρασε τη θλίψη των βουλευτών της ΝΔ, τόνισε πως η λαϊκή δημοκρατία με τέτοιες άνανδρες πράξεις φτωχαίνει.

Σύμφωνα με τον κ Τζαβαρα τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr, kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα