Έκπτωση στο ρεύμα για οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους με αιθαλομίχλη

12:13 5/1/2014 - Πηγή: Antinews

Έστω και με καθυστέρηση τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, αποφάσισαν τα μέτρα για να μείνουν σβηστά τα τζάκια τις ημέρες που μας πνίγει η αιθαλομίχλη. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η έκπτωση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο φτάνει το 70%. Το μέτρο αφορά τους δήμους που εμφανίζεται η αιθαλομίχλη. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, η έκπτωση του 70% θα ισχύει για όσες ημέρες τίθενται

σε εφαρμογή τα μέτρα μείωσης των αιωρούμενων σωματιδίων (σσ: η αρμοδιότητα των ανακοινώσεων ανήκει στους Περιφερειάρχες), αλλά αφορά μόνο στο ανταγωνιστικό κόστος της ενέργειας, όχι δηλαδή και στις υπόλοιπες χρεώσεις, όπως φόροι, και Τέλος ΑΠΕ, που διαμορφώνουν το σύνολο ενός λογαριασμού.

Η ρύθμιση καλύπτει τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών, αφού 9 στους 10 καταναλωτές της ΔΕΗ, «καίνε» το 4μηνο το πολύ μέχρι 2.000 κιλοβατώρες.

Όσο για το κόστος που προκύπτει από το συγκεκριμένο μέτρο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ασφαλώς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης είναι η βασική αιτία που έστρεψε τον κόσμο στο να ανάβει τα τζάκια για να ζεσταθεί. Και σίγουρα αν όχι τώρα τον επόμενο χειμώνα θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα