Εκεί στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα…

Η οικονομία πάει κατά διαόλου, με την ανεργία να καλπάζει.

Παντού βλέπω μελανιασμένους συμπολίτες μας να κλαίνε την οικονομική τους μοίρα, ενώ κάποιοι πιο γενναίοι ήδη δηλώνουν κοψοχέρηδες.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να σέρνονται, μετρώντας τις σφαλιάρες που πέφτουν χιαστί.

Μιλάω για τους κανονικούς ανθρώπους, αυτούς δηλαδή που πληρώνουν φόρους και χαράτσια, κι όχι για τους συνήθεις υπόπτους και διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, οι οποίοι ζουν το όνειρο.

Κυριάκο λένε, και στάζει το στόμα τους μέλι.

Όπως μέχρι πρότινος έλεγαν Αλέξη και τους έτρεχαν

τα σάλια.

Γι αυτούς τους επιτήδειους δουλεύει το καθεστώς κληρονομικής τηλεοπτικής δημοκρατίας που έχουμε.

Κυκλοφορεί πολύ χρήμα «λαίμαι». Απλά δεν το αναφέρουν τα κανάλια.

Και το μόνο παρήγορο για τους μελανιασμένους άνεργους είναι οι μεγαλόστομες ανακοινώσεις για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο καινούργιο μεγάλο κέντρο δεδομένων της Microsoft που θα αρχίσει οσονούπω να κατασκευάζεται (χαράς ευαγγέλια για τους συμπαθείς Ρομά της περιοχής. Θα έχει καλώδια να φάν κι οι κότες).

Μια πρωθυπουργική ανακοίνωση που μου θύμισε τις μεγαλοστομίες κάποτε για Διαστημικό Σταθμό στους Γαργαλιάνους, ή της Ryanair, τότε που υπόσχονταν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε κάθε νησί και σε κάθε πόλη στης οποίας το αεροδρόμιο θα προσγειώνονταν, αρκεί να μην πλήρωνε τίποτα…

Τι άλλο μου θύμισε; Τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς πέρυσι τέτοιο καιρό για την πρόθεση να κατασκευαστεί κινηματογραφικό στούντιο αλά Χόλυγουντ (με χιλιάδες θέσεις εργασίας) στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης (ή στο Ζαγκλιβέρι, δεν θυμάμαι ακριβώς).

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά μεσολάβησαν, κυρίως λόγω κορονοϊού, και όχι μόνο δεν είδαμε ελληνικούς πυραύλους να στοχεύουν τη σελήνη, όχι μόνο «εξαφανίστηκε» η Ryanair, όχι μόνο κοντεύει να εξαφανιστεί και η νέα Ολυμπιακή, δηλαδή η Αegean, που φυτοζωεί χάρη σε συναλλαγές με το γκουβέρνο, αλλά πάπαλα και το στούντιο που λέγαμε…

Κάτι σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης δηλαδή, που όταν ξεκίνησε ήμουν παλικαράκι, και αν ποτέ τελειώσει θα είμαι σκόνη στον άνεμο…

Η Κεραμέως όμως υπόσχεται επιπλέον προσλήψεις στην παιδεία και ο Κικίλιας στην υγεία. Το παλιό καλό φάρμακο του κάθε πολιτικάντη όταν θέλει να δείξει καλό πρόσωπο.

Υποσχέσεις όμως που παραμένουν στα λόγια, την ίδια ώρα που οι καταλήψεις συνεχίζονται κανονικά και τα νοσοκομεία γονατίζουν από τα κρούσματα.

Με τους ιδιώτες της παιδείας και της υγείας να τρίβουν τα χέρια τους…

Τόσα κέρδη είχαν να δουν από την εποχή του Τσίπρα!

Τέλος πάντων, η ανάπτυξη έρχεται, που λέει κι ο πρωθυπουργός, και που επαναλαμβάνουν και οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι των συμβατικών ΜΜΕ.

Προς το παρόν όμως, το μόνο που βλέπω είναι ανέχεια.

Εκτός κι αν θεωρείται ανάπτυξη το ρεκόρ που έσπασε η κυβέρνηση σε τοποθετήσεις μετακλητών, ένα ρεκόρ που έχασε ο Σύριζα, και το οποίο εμπλουτίζεται με τις «εξουσίες» και τις αρμοδιότητες που έχουν πλέον οι μετακλητοί ως τμηματάρχες, διευθυντές, κλπ.

Εξουσίες που δεν είχε ούτε καν εκείνος ο Στρατηγικός Σχεδιαστής του Αλέξη, ο περίφημος Καρανίκας. Αποδεικνύοντας δια μίαν ακόμη φοράν πως άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη.

Μια απλή «κυριακική» μέθοδος δηλαδή για να παρακάμπτεις τεχνηέντως το ΑΣΕΠ, και να ζεις κι εσύ το όνειρο του δημοσίου, χωρίς να χρειάζονται τυπικά προσόντα, εξετάσεις, μόρια, αγωνία, κλπ.

Εξάλλου, το έχω ξαναπεί: Όσο πιο «αντικρατιστής» είσαι στα λόγια, όσο πιο πολύ βρίζεις τους «αργόμισθους» δημοσίους υπαλλήλους, τόσο πιο γρήγορα σπεύδεις να σιτιστείς κι εσύ απ’ τον δημόσιο κορβανά ως «μετακλητός», μόλις πέσει το σχετικό τηλεφώνημα.

Εδώ κοτζάμ αντισυστημική Χρυσή Αυγή, που μέχρι προχθές μας έλεγε πως «θα επιστρέψει» και «πως θα ακονίζει τα μαχαίρια της στο πεζοδρόμιο»… μέχρι κι αυτή, το μόνο που επιζητούσε (ως φαίνεται) ήταν να διοριστεί η Ζαρούλια στη Βουλή…

Ιδεολόγοι και αυτοί.

Το άλλο το ακούσατε; Που λόγω των πολλών κρουσμάτων υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνω των 65 χρόνων;

Την ίδια ώρα που στο δημόσιο βγαίνεις στη σύνταξη στα 67, και κάποιοι αρμόδιοι ήδη μεθοδεύουν τη συνταξιοδότηση στα 69.

Δηλαδή στα 67 είσαι ενεργός πολίτης, και εργάζεσαι, αλλά απαγορεύεται να πας ως το περίπτερο για σοκολάτες επειδή κινδυνεύεις…

Θα μου πείτε πως εδώ και λίγο καιρό, χωρίς καν να το καταλάβουμε, μια ολόκληρη φυλή έγινε κι αυτή «ευπαθής ομάδα»… έτσι στα καλά καθούμενα.

Το διαπίστωσα προχθές όταν εκατοντάδες συμπαθείς Ρομά μαζεύτηκαν έξω από το δικαστήριο της Καλαμάτας (χωρίς μάσκες, και χωρίς social distancing) για να διαμαρτυρηθούν για την άδικη εν ψυχρώ δολοφονία ενός 18χρονου, που ο καημένος μπήκε κατά λάθος στο σπίτι κάποιου ανάλγητου ρατσιστή για να πάρει 2 λεμόνια, κι εκείνος τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Το τι κλάμα έριχναν μαζί τους οι ανταποκριτές των καναλιών, δεν λέγεται.

Ευπαθή ομάδα τους ανέβαζαν ευπαθή ομάδα τους κατέβαζαν.

Ψάχνω λοιπόν με τα κιάλια να βρω κάτι που να με κάνει να αισιοδοξώ, αλλά εις μάτην.

Θα μου πείτε πως υπάρχουν και καλά νέα. Όπως εκείνο που θέλει την ΕΥΠ να εξαρθρώνει δίκτυο ΜΚΟ που έκανε «απατεωνιές».

Τι μας λέτε; Κοτζάμ ΕΥΠ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2020 για να καταλάβει αυτό που εγώ, η τελευταία τρύπα του ζουρνά, κατάλαβα από το 2011; Ότι οι ΜΚΟ κάνουν απατεωνιές;

Εκτός κι αν χρειάζονταν να ολοκληρωθεί πρώτα η καταγραφή των ΜΚΟ από τον Κουμουτσάκο και μετά να γίνει η εξάρθρωση. Ποιος ξέρει;

Πάντως η αποσυμφόρηση των νησιών προχωράει μια χαρά και βάσει σχεδίου.

Ποιο είναι το σχέδιο; Μα η μεταφορά των ικετών στην ενδοχώρα.

Παντού, από την Πελοπόννησο ως τις ακριτικές περιοχές. Μόνο έτσι θα πετύχει το μπόλιασμα, που έλεγε ο Κυριάκος, και μόνο έτσι θα γίνουμε κι εμείς μια σύγχρονη μούλτι κούλτι κοινωνία χωρίς εθνικιστικές, θρησκευτικές και φυλετικές αγκυλώσεις…

Χώρια που θα δημιουργηθεί χώρος στα νησιά για τις νέες αφίξεις. Το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί, έτσι δεν είναι;

Σε κάτι άλλο που πάμε βάσει σχεδίου είναι τα ελληνοτουρκικά.

Εκεί κι αν δεν κερδάμε.

Ο Σουλτάνος τα έχει κάνει επάνω του από τα αυστηρά μηνύματα της ΠτΔ και της ΕΕ, και μας άφησε στην ησυχία μας ασχολούμενος τώρα με την Αμμόχωστο της Κύπρου, η οποία (πώς να το κάνουμε;) κείται μακριά.

Η Χάγη όμως είναι πιο κοντά, και όπου να ‘ναι θα την επισκεφτούμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το διαχρονικό όραμα της Ντόρας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και άλλα παρόμοια, μιας Ντόρας που κάποιοι κακοπροαίρετοι ήδη την αποκαλούν «σκιώδη πρωθυπουργό». Λέτε να ξέρουν κάτι;

Όσον αφορά στο «μακεδονοσκοπιανό», ο Ζάεφ έμεινε με την όρεξη, και εκεί που εκθείαζε την «φιλομακεδονική» πολιτική του πρωθυπουργού μας, τώρα με τις αναβολές της ψηφοφορίας κάποιων ζητημάτων που τον αφορούν, αναρωτιέται: Γιατί αυτή η ολιγωρία; Ποιος επιτέλους κυβερνάει την Ελλάδα;

Με αυτά και με αυτά η γη συνεχίζει να γυρίζει, η Ελλάδα συνεχίζει να τρεκλίζει, κι εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας για τον Τραμπ, ή για τις μάσκες στα ΜΜΜ (εκεί όπου λάμπει το αστέρι του Καραμανλή τζούνιορ), και με την ευρωπαϊκή προοπτική του ΠΑΟΚ (και του ΠΑΟ).

Γενικώς κερδάμε διά μίαν εισέτι φοράν…

Να μας κόβει χρόνια ο Θεός και να τα δίνει μέρες στον Κυριάκο…

Μας έσωσε (που λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος, που όλη μέρα είναι στημένος στο τηλέφωνο περιμένοντας κι αυτός διορισμό, αλλά επειδή δεν είναι «ποταμίσιος» μάλλον θα μείνει με την όρεξη).

ΥΓ-Απαντώντας στο (υποθετικό) ερώτημα του Ζάεφ, για το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα, η απάντηση είναι πως την Ελλάδα κυβερνούν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες-επενδυτές. Μερικές φορές μάλιστα νομοθετούν κιόλας.

Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών για την κατάργηση των κρατικών ελέγχων στα αεροδρόμια και για το άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτικοποίηση της αεροναυτιλίας στη χώρα μας.

Το ακούσατε σε κανένα ΜΜΕ, που κατά τα άλλα όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν;

Το πήραν χαμπάρι τα σαΐνια οι τηλερεπόρτερς μας;

Όχι. Γιατί;

Διότι και τα κανάλια ανήκουν σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Απλά πράγματα. Εμείς τα κάνουμε σύνθετα με τις ανούσιες φαγωμάρες μας.

ΥΓ2- Ο τίτλος του παρόντος παραληρήματος είναι παραπλανητικός. Δεν ισχύει.

Κάνουν ότι έχασαν τη μπάλα, αλλά την ελέγχουν μια χαρά. Σαν κανονικοί Ροναλτίνιο.

Διότι μέσα από το επιφαινόμενο χάος υπάρχει ένας παράξενος ελκυστής που δημιουργεί τάξη.

Την τάξη που θέλουν να υπάρχει τα συμφέροντα που μας κυβερνούν διαχρονικά.

Άρα, υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Αρκεί να ξέρει κανείς να το εντοπίζει πίσω από τους προβολείς της πληρωμένης δημοσιότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, χρυση αυγη, microsoft, οσονούπω, ryanair, θεσσαλονικη, νέα, μετρο, τσιπρας, μμε, ΑΣΕΠ, καημένος, ευπ, μκο, κυπρος, ελλαδα, μμμ, ΠΑΟΚ, παο, κινηση στους δρομους, συριζα, τελη κυκλοφοριας, κικιλιας, βουλη, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, κοινωνια, καταληψεις, αυγη, ευπ, κυπρου, μκο, μμε, νησι, νησια, οικονομια, ονειρο, σεληνη, τηλεφωνο, υγεια, ωρα, microsoft, ryanair, αγωνια, αεροδρομιο, ανεργια, απλα, αφιξεις, βγαινει, γινει, δημοσιο, δικτυο, εγινε, υπαρχει, εξετασεις, εποχη, ερχεται, ευαγγελια, ιδια, ησυχια, ισχυει, θεος, θεσεις εργασιας, θυμισε, καημένος, κιαλια, λαθος, λεμονια, λογια, μακρια, μαχαιρια, μελι, μηνυματα, μοιρα, μορια, νεες θεσεις εργασιας, νοσοκομεια, ομαδα, ολυμπιακη, ονομα, οραμα, οσονούπω, παμε, πιο πολυ, προσληψεις, ρεκορ, ρομα, συνταξη, σκεψεις, σπιτι, στομα, σχεδιο, τιτλος, χαγη, χαος, χιαστι, χρημα, χρυση, χαρα, χωρα, κλαμα, μεινει, μεθοδος, ολη μερα, ομαδες, σοκολατες, θεσεις, υγειας, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
Εκεί στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη μπάλα…,