Έχει η Χρυσή Αυγή φιλάνθρωπους;

Στα άκρα φτάνει η κόντρα της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή η οποία, ανήμερα του εορτασμού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε πραξικόπημα από τον Χρήστο Παππά) αποφάσισε να κάνει ένα από τα δήθεν φιλανθρωπικά της συσσίτια «μόνο για Έλληνες».

Την αρχική αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων ακολούθησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από

το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο».

Η Χρυσή Αυγή, τραβώντας στα άκρα την κόντρα, αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο και ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, και να διανείμει τρόφιμα και ρούχα παρούσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου, θέλοντας να πάει κόντρα στην απαγόρευση. Κι αμέσως ήρθε η ανακοίνωση της Αστυνομίας η οποία απαγορεύει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις.

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για παράνομο σχέδιο απαγόρευσης της διανομής τροφίμων από Δένδια και Καμίνη με τις ευλογίες Σαμαρά και επισημαίνει πως θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της.

Το απόγευμα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς θα φανεί αν οι Χρυσαυγίτες θα έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με την Αστυνομία, την ημέρα που γιορτάζει η Δημοκρατία. Και το έχουμε ξαναγράψει. Προβληματική, κουτσή, ημιτελής είναι τουλάχιστον Δημοκρατία και όχι το αποκρουστικό τέρας του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που προωθούν οι Χρυσαυγίτες με τα… φιλανθρωπικά τους αισθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα