ΟΙ Γερμανοί αποφάσισαν να μας δείξουν ποιός είναι ο boss

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από το ταξίδι του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα και η Γερμανία αποφάσισε να μας «τιμωρήσει» γιατί τολμήσαμε να απευθυνθούμε στο εκπρόσωπο του Δ’ Ράιχ και να του ζητήσουμε τα χρωστούμενα από το κατοχικό δάνειο. Τι το ήθελαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που ανοίγουν τέτοια θέματα; Τι θέλουν και ζητούν από τους Γερμανούς να χαλαρώσει τους όρους του προγράμματος;

Και γιατί ήρθε ο Λιου στην Ελλάδα

και πάει ο Σαμαράς στην Ουάσιγκτον; Το Βερολίνο τα έβαλε στη ζυγαριά και αποφάσισε να μας… κόψει τον αέρα και να μας υπενθυμίσει «who’s the boss».

Έτσι μπορεί να εκληφθεί η απόφαση της Γερμανίας να παγώσει τη δόση των 2,5 δις ευρώ και να μας πει ότι δεν εκπληρώσαμε τους 5 από τους 22 όρους – προαπαιτούμενα. Τι κι αν φιλοξενήσαμε με τους καλύτερους τρόπους μας τον Σόιμπλε. Τι κι αν όλες οι εκθέσεις δείχνουν ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι βαθιά και η ανεργία τσακίζει την ελληνική κοινωνία. Τα ξέρει αυτά ο κ. Σόιμπλε, όπως ξέρει και τις θυσίες που έχουν γίνει.

Όμως, επειδή τολμήσαμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας πιο… δεξιά, κοιτώντας προς την Ουάσιγκτον, τα «αφεντικά» της Ευρώπης αποφάσισαν να μας «κοντύνουν».

Όχι ότι δε θα πάρουμε τη δόση, το πιθανότερο είναι να εγκριθεί και να εκταμιευτεί την επόμενη εβδομάδα, θέλοντας, λένε οι Γερμανοί να διασφαλιστεί ότι οι όροι που έχουν τεθεί στην Αθήνα θα εφαρμοστούν.

Μα εν τέλει που το πάνε; Δεν είδαν ότι οριακά ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα; Δε βλέπουν ότι αν πάμε σε εκλογές το πιθανότερο είναι να μην έχουν συνομιλητή για να ζητάνε τα λεφτά τους; Θέλουν να έρχεται ο Σόιμπλε στο Μαξίμου και να αναγκάζεται να προσκυνά εκείνον τον «κάποιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», που είπε απαξιωτικά για τον Τσίπρα όταν ήρθε στην Αθήνα;

Δεν τους κάνει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας; Δεν τους διασφαλίζουν ότι θα πάρουν τα δανεικά τους πίσω; Ωραία, η τρόικα έχει τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να πάμε σε άλλες λύσεις που θα δώσουν οι κάλπες.

Αυτά τα γερμανικά κουτσαβάκικα, όμως, να κάνουν «κορδελάκια» και καθυστερήσεις στην ελληνική πλευρά είναι και ακραία και αηδιαστικά. Και κάποτε πρέπει να σταματήσουν. Αν η Γερμανία έχει βάλει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα μπορεί να το κάνει, έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα. Αλλά θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας της απέναντι και στην ενότητα της Ευρώπης. Κάποιος, όμως, θα πρέπει να τους πει ότι με ψευτομαγκιές πριν τις εκλογές τους, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τον αντιγερμανισμό σε όλον τον πλανήτη. Και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα