Δυστύχημα ήταν και πέρασε

Σα να μην συνέβη τίποτα συνεχίζονται τα έργα στο για την κατασκευή του Σάο Πάολο Αρένα στη Βραζιλία που κόστισαν πριν από τρεις μέρες τη ζωή δυο εργατών.

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο ματς του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 , στο οποίο μετέχει και η Εθνική μας , έγινε ο τάφος για δυο άτυχους εργάτες όταν στην επιχείρηση τοποθέτησης μέρους της οροφής του ανατράπηκε ο γερανός από το υπερβολικό βάρος και τους καταπλάκωσε. Τι κι αν τα εργατικά σωματεία καταγγέλλουν εδώ και καιρό ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, τι κι αν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι πολίτες διαδηλώνουν το

τελευταίο διάστημα για το υπερβολικό κόστος του επερχόμενου Μουντιάλ τίποτα δεν αλλάζει στην χώρα της σάμπα η οποία μάλιστα το 2016 θα φιλοξενήσει στο Ρίο και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Άνθρωποι της FIFA και της Οργανωτικής Επιτροπής διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει αλλαγή της έδρας των αγώνων ενώ απλά θα καθυστερήσει η παράδοση του γηπέδου χωρίς βέβαια να επηρεάζει το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ.

«Όλα τα στάδια που θα χρησιμοποιηθούν για το παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να είναι έτοιμα ως τα τέλη Δεκεμβρίου» αναφέρουν τα υψηλόβαθμα στελέχη . Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η στάση του εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το τραγικό συμβάν ενώ εξαφανισμένος είναι και ο πρώην πρόεδρος της Κορίνθιας που έχει την επίβλεψη του έργου.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα κοστίσει 300 εκ λίρες και είναι ένα από τα 12 που κατασκευάζονται ή ανακατασκευάζονται και τα οποία έχουν εκτοξεύσει το κόστος της διοργάνωσης στα 5 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα