Απαγορευτικό από την ΕΛΑΣ σε πορείες χρυσαυγιτών και αντεξουσιαστών το Σάββατο

Αυξημένα θα είναι αύριο τα μέτρα της αστυνομίας για την αποφυγή εντάσεων στη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας η Χρυσή Αυγή και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν θα επιτραπεί στους συγκεντρωμένους σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Προπύλαια να προχωρήσουν σε πορείες «για λόγους

δημόσιας ασφάλειας».

Από τη ΓΑΔΑ διεκρινίζεται ότι η συγκεκριμένα απόφαση «δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Οι συγκεντρώσεις

Αναλυτικά, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει στο Σύνταγμα στις 19:00 ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού και καταγγέλλει «δικαστική και πολιτική σκευωρία» και προγραμμάτιζε πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αντιφασιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν «προκλητική» την πρωτουβουλία αυτή της Χρυσής Αυγής και διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις στις 14:00 στα Προπύλαια και στο Μοναστηράκι.

Η ανακοίνωση της απαγόρευσης των πορειών προκάλεσε τόσο την αντίδραση της Χρυσής Αυγής όσο και της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «κράτος και παρακράτος ενώθηκαν και πάλι για να χτυπήσουν τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα» και καταγγέλλει ότι «η χούντα ΒενιζέλουΣαμαρά, αφού πρώτα έστησε παράνομες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών εγκληματικών στοιχείων, στη συνέχεια τις χρησιμοποίησε ως αφορμή για να απαγορεύσει την πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Η ΚΕΕΡΦΑ κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης πως «επιτρέπει στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσουν τη Πλατεία Συντάγματος με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, να πραγματοποιήσουν σύναξη μίσους υπέρ των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλων φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων κατά αριστερών, μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα