Δυστοκία Τσίπρα για το ευρωψηφοδέλτιο- Γιατί ξαναφούντωσαν τα εκλογικά σενάρια

11:38 9/4/2019 - Πηγή: Antinews

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής από την περασμένη εβδομάδα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση υποψηφιοτήτων.

Αναβολή η οποία συνδέεται ευθέως με την δυστοκία που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του που καταγράφει έως σήμερα χαμηλές πτήσεις σε επίπεδο προσώπων και μετρά ήδη ένα αυτογκόλ, με την υπόθεση της Μυρσίνης Λοίζου.

Η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, βέβαια, δεν

μοιάζει με καμιά άλλη: Πραγματοποιείται εν κρυπτώ από τους δημοσιογράφους, δεν περιλαμβάνει ανοιχτή εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και γενικώς διέπεται από ιδιάζουσα μυστικοπάθεια και fast track διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναζητά διακαώς τουλάχιστον ένα ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, πιθανότατα υπουργό, για να ρίξει στη μάχη των ευρωεκλογών "βαριά χαρτιά", προκειμένου να σηματοδοτήσει και πρακτικά την ... μητέρα της εκλογικής μάχης.

Δεν φαίνεται πάντως να ...συνωστίζονται στην εξώπορτα της Κουμουνδούρου εν ενεργεία υπουργοί για το ποιος θα μπει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Αντιθέτως, οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Τσίπρα να έχει εισπράξει σειρά αρνήσεων από "κορυφαίους" του, που βολιδοσκόπησε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υπάρχει εξάλλου ο φόβος ότι εάν συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο βαριά ονόματα και δεν καταφέρουν να εκλεγούν, τότε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, θα έχουν υποστεί μια πρώτη πολιτική ήττα, επηρεάζοντας και τις επιδόσεις τους στις περιφέρειες όπου θα πολιτευτούν.

Η σεναριολογία των τελευταίων ωρών, φέρει τον Αλέξη Χαρίτση, νυν υπουργό Εσωτερικών και πολλά υποσχόμενο κυβερνητικό στέλεχος, να μην είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να πέσει στην "φωτιά" των ευρωεκλογών.

Δεν είναι βέβαιο πάντως ότι το "θρίλερ" του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ θα λήξει σήμερα, καθώς είναι πολύ πιθανό, στη δέσμη των νέων υποψηφίων που θα ανακοινωθούν, να μη συμπεριλαμβάνονται -ακόμη- τα ηχηρά ονόματα.

Αρμόδιες πηγές, αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραμείνουν ανοιχτές οι τελευταίες 4-5 θέσεις με τις ανακοινώσεις να τοποθετούνται στις επόμενες ημέρες.

Ξανά εκλογικά σενάρια

Η εκλογολογία πάντως, δεν έχει τέλος και αναζωπυρώνεται διαρκώς, κυρίως από κυβερνητικά στελέχη.

Μια φράση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στο Γαλάτσι, επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο της τετραπλής κάλπης τον Μάιο.

"Και τώρα μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις" είπε ο κ. Σκουρλέτης στον πρωθυπουργό, σε ένδειξη ικανοποίησης για το κατάμεστο ολυμπιακό γυμναστήριο στην εκδήλωση της "προοδευτικής συμμαχίας".

Δεν είναι βέβαια άγνωστο στους παροικούντες στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αταλάντευτος θιασώτης της άποψης πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει ευρωεκλογές μαζί με εθνικές εκλογές.

Έχει φύγει το σενάριο των εθνικών εκλογών πριν από το Φθινόπωρο;

Προδήλως, όχι. Παρά τις "εξομολογήσεις" Τσίπρα ότι πολλοί τον "γαργαλάνε" να κάνει και εθνικές εκλογές τον Μάιο αλλά δεν θα τις κάνει, το ενδεχόμενο για διεξαγωγή τους προ Φθινοπώρου, αν όχι Μάιο ακόμη και Ιούνιο, παραμένει πάντα ενεργό.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα