Δύσκολα τα πράγματα για τον «παντοδύναμο» Αλέξη

Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ με το συνεταιράκι του τον Πάνο ο οποίος στις χθεσινές δηλώσεις του ούτε κατάλαβε κι αυτός τι εννοούσε. Μένει μέχρι να φύγει; Φεύγει για να μείνει; Πάει κι έρχεται; Φαίνεται ότι οι ψεκασμοί φέτος δεν ηρέμησαν τα πράγματα. Πάντως δεν αποκλείεται στις ψηφοφορίες της Τετάρτης να φύγουν κι άλλοι Ανεξάρτητοι και το κουβάρι του Πάνου του μηχανοδηγού να αρχίσει να ξηλώνεται.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως το έχει ο Τσίπρας. Καμιά 30ριά

βουλευτές και στελέχη του κόμματος ενδεχομένως να την κάνουν για άλλες παραλίες ακόμη και σήμερα μετά την Κ.Ο. Άλλοι θα παραιτηθούν και θα παραδώσουν τις έδρες τους όπως ο Κοδέλας της Αργολίδας, κι άλλοι σκέφτονται να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Τσίπρα. Να καταψηφίσουν και να μην παραιτηθούν δημιουργώντας κοινοβουλευτική ομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα είναι ο αρχηγός είναι το ερώτημα; Ο Λαφαζάνης, ο ωραιοπαθής που πουλάει ακόμη τρέλα Βαρουφάκης ή μήπως η υπέροχη Ζωή;

Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες όπως και το τι κυβέρνηση θα έχουμε. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενώ φαίνεται ότι κανείς δε θέλει εκλογές. Άμεσα θα διέλυαν τη συμφωνία και το φθινόπωρο θα γυρνούσαν ξανά πίσω την οικονομία. Όμως, μην αποκλείσετε κάλπες τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη με λίστα ώστε να ξεφορτωθεί ο Αλέξης την αντιπολίτευσή του.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεχίσει ο Τσίπρας με μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει τη δεδηλωμένη αλλά θα έχει την ανοχή των άλλων κομμάτων. Ούτε η ΝΔ, ούτε το Ποτάμι, ούτε το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν εμπλοκή με μια κυβέρνηση που θα κληθεί να πάρει σκληρά μέτρα. Επομένως θα αφήσουν τον Αλέξη να εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό που θα ακούει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ και θα τρέχει με 100άρι.

Θα μπορούσαν λοιπόν τα κόμματα να ψηφίζουν νομοσχέδια αλλά η κυβέρνηση, με ή χωρίς ψεκασμένους να είναι κάτω από 150 βουλευτές. Πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας να είναι πρωθυπουργός μιας παρωδίας είναι ένα ζήτημα.

Το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης με συμμετοχή στελεχών άλλων κομμάτων μάλλον δεν παίζει ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου που θα έχει ειδικό σκοπό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έργο.

Δύσκολα πάντως τα πράγματα για τον Αλέξη τον «παντοδύναμο» που μετά από το δημοψήφισμα νόμισε ότι έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης. Θα πληρωθεί με νόμισμα δικό του, από τα αριστερά. Θα τον αποδομήσουν οι σύντροφοι και θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, ειδικά τώρα που το λόμπι της δραχμής δεν πέτυχε το σκοπό του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα