Σε πλήρη επαγρύπνηση η ΝΔ

Δυόμιση ώρες διήρκησε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μέσα στο οποίο συζητήθηκε η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νέο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημέρωσε για το κλίμα των συζητήσεων που επικράτησε στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, το οποίο ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τη χώρα, σε σχέση με τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στο

πλαίσιο της στρατηγικής της ΝΔ, πηγές της Συγγρού υπογραμμίζουν πως “η κυβέρνηση επέλεξε μια πολύ επώδυνη συμφωνία πολύ χειρότερη από όσες ψηφίστηκαν έως σήμερα προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το τι συνέβη το προηγούμενο εξάμηνο και τι είδους ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι. Τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το προηγούμενο εξάμηνο. Η ΝΔ ως δύναμη σταθερότητας και βασικός πυλώνας της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας συνέβαλε αποφασιστικά στο να διατηρηθεί η παραμονή στον στενό πυρήνα της ΕΕ και το ευρώ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews από τη ΝΔ “θεωρούν δύσκολο να μεταμορφωθεί ο Τσίπρας σε αληθινό μεταρρυθμιστή που θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα αυτά τα μέτρα, τόσο εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεων όσο και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των βουλευτών του που αντιδρούν στα μέτρα” κάτι που καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συγκληθεί η ΚΟ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δε θα προβεί σε πρόταση μορφής κατά της Προέδρου της Βουλής, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς “κάτι τέτοιο είναι αποκλειστικά ζήτημα της κυβέρνησης”.

Είναι σαφές πως οι κινήσεις πλέον από την πλευρά της ΝΔ θα γίνονται “βήμα-βήμα” ακριβώς λόγω των λεπτών χειρισμών που απαιτούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα