Δημοσκόπηση Alco: Το 66% επιδοκιμάζει τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο

22:20 9/3/2020 - Πηγή: Antinews

Υπέρ της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό τάσσεται η πειοψηφία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του "OPEN", το 62% των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει την πολιτική Μητσοτάκη όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης σε Έβρο και Αιγαίο.

Αναλυτικά, το 26% των πολιτών δηλώνει "πολύ ικανοποιημένο”

από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο και το 36% "αρκετά ικανοποιημένο”. Ποσοστό 21% δηλώνει "καθόλου ικανοποιημένο”, 12% "λίγο ικανοποιημένο”, ενώ 5% απάντησε "ΔΞ/ΔΑ”.

Διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα όσον αφορά τη λειτουργία των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες, καθώς το 48% των ερωτηθέντων στα νησιά του Αιγαίου και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα θεωρούν ότι το μέτρο είναι λανθασμένο και η κατασκευή των κέντρων πρέπει να σταματήσει, έναντι 41% και 38% αντίστοιχα που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας των κέντρων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 60%, δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα αποδεχόταν τη λειτουργία κλειστού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει πάντως να προηγείται με μεγάλη διαφορά των άλλων πολιτικών αρχηγών στις προτιμήσεις των πολιτών, καθώς το 50% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, έναντι 24% για τον Αλέξη Τσίπρα, 15% για τη Φώφη Γεννηματά, 16% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 14% για τον Κυριάκο Βελόπουλο και 10% για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ως προς την αποτελεσματικότητα του πρωθυπουργού, το 46% των πολιτών θεωρεί πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη, έναντι 22% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 33,6% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 21,5% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 5,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5,1% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,7% που προτιμά την Ελληνική Λύση, 2,1% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25, 2,8% που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 1,2% που επιλέγει η Πλεύση Ελευθερίας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα