Διαπραγματεύεται μέτρα 4,7 - 6,1 δις και στο εσωτερικό τάζει προσλήψεις...

16:33 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Τρέχουν στην κυβέρνηση για να προλάβουν και να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις ότι άλλα διαπραγματεύονται στο εξωτερικό και άλλα λένε στο εσωτερικό. Με non paper το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να μαζέψει τη χτεσινή διαρροή του πολυσέλιδου εγγράφου με τις ελληνικές προτάσεις στον ξένο τύπο, σύμφωνα με το οποίο μέσα στους στόχους της κυβέρνησης είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος κατά πολύ μεγαλύτερου του 1,5% όπως είναι ο διακηρυγμένος (στο εσωτερικό της χώρας) στόχος της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση

τώρα λένε ότι ο στόχος αυτός (1,2-1,5%) παραμένει και αν και εφόσον τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση αποδώσουν και το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο τότε αυτό θα κατευθυνθεί σε κοινωνικές δράσεις. Παράλληλα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαρροή της λίστας την οποία αποδίδουν στους εκπροσώπους των «θεσμών».

Σε κάθε περίπτωση η διαρροή αυτή εκθέτει την κυβέρνηση γιατί δείχνει ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα στο κλίμα της διαπραγμάτευσης και οι δανειστές απαιτούν μέτρα για να καλυφθούν μαύρες τρύπες στην οικονομία. Σ’ αυτό το πλαίσιο χαλάνε και τη σούπα της επικοινωνιακής διαχείρισης που κάνει εντός της χώρας η κυβέρνηση, γι’ αυτό και το Μαξίμου σπεύδει να κάνει λόγο για «κείμενο εργασίας» και όχι «συμφωνία» και προσθέτει ότι γίνεται επιλεκτική ανάγνωση των δημοσιονομικών στόχων και των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για μέτρα και μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους και με βάση τις ίδιες τις κυβερνητικές εκτιμήσεις μπορούν να αποδώσουν δημοσιονομικό όφελος από 4,7 δις έως 6,1 δις ευρώ. Πρακτικά λοιπόν δεν γίνεται χωρίς να μην συμφωνήσουν σε μέτρα που εξακολουθούν να τα ξορκίζουν ως υφεσιακά.

Το αλαλούμ αυτό πάντως με το τι πραγματικά προτείνει και τι πραγματικά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι αποκαλυπτικό γι’ αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός φοβάται να φέρει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στη βουλή. Άλλωστε αν μιλήσει για τις πραγματικές συνθήκες των διαπραγματεύσεων και τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας θα ξεφουσκώσουν οι φιέστες που στήνει για να τάξει λαγούς με πετραχήλια όπως έκανε το πρωί στο υπουργείο Υγείας εξαγγέλλοντας (άγνωστο το πότε) 4.500 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι οι επαναπροσλήψεις που είχε εξαγγείλει ακόμα καθυστερούν και είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών όπου αύριο το ΠΑΜΕ θα διαδηλώνει στην οδό Νίκης καταγγέλλοντας ότι μόνο οι μισές από τις περίπου 600 θα επαναπροσληφθούν και πολλές απ’ αυτές θα είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα