Τουρκία: Επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στην υπόθεση του εισαγγελέα

14:02 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Στην σύνδεση των τρομοκρατών που δρουν στο τουρκικό έδαφος με την Ελλάδα αναφέρονται τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ομηρία του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν με την αιματηρή κατάληξη. Δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan, που επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής οι δύο ένοπλοι συνομιλούσαν με άτομο στην Ελλάδα.

Η

εφημερίδα ερεύνησε το θέμα έπειτα από δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «κατά την διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό». Σύμφωνα με την Vatan, ο Χουσεϊν Φεβζί Τεκίν ο οποίος θεωρείται τώρα αρχηγός της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP C, μέλη του οποίου ήταν οι απαγωγείς, αλλά και τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο τρομοκράτες βρίσκονταν συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της οργάνωσης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τουρκική αστυνομία, ενώ ενδεχομένως να χτύπησαν τον εισαγγελέα ενώ είχαν ανοιχτή γραμμή με την Ελλάδα. «Πιστεύουμε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ενημέρωναν συνεχώς την Ελλάδα. Κινούνταν με βάση τις εντολές που έπαιρναν από εκεί. Το να κάνουν μια τέτοια κίνηση την ώρα που δεν υπήρχε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες δείχνει ότι πήραν την εντολή να χτυπήσουν από το τηλέφωνο. Μόλις ήρθε η εντολή από την Ελλάδα να χτυπήσουν την εφάρμοσαν. Αυτό δείχνει η εικόνα που έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι έρευνες», αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα.

Η Hurriyet και η Sabah αναφέρουν ότι ο αδελφός ενός από τους δύο απαγωγείς είχε συλληφθεί στη Χίο το 2013 και εκτίει ποινή φυλάκισης στην χώρα μας. Σύμφωνα με την Sabah, ο άλλος τρομοκράτης που συμμετείχε στην επίθεση συνελήφθη στην Αδριανούπολη το 2012, «ενώ επιχειρούσε να φτάσει στο στρατόπεδο στο Λαύριο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από το PKK και το DHKP-C για να εκπαιδεύσει νέους στρατολογημένους στις οργανώσεις -και όχι ως στρατόπεδο προσφύγων». Αφέθηκε ελεύθερος πριν από έναν χρόνο.

www.gazetevatan.com, www.dailysabah.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα