«Σκορποχώρι»

16:33 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

«Σκορποχώρι» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μια συντεταγμένη κυβέρνηση που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα τα συσσωρευμένα προβλήματα και να ανταποκριθεί με αίσθημα εθνικής ευθύνης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Όλο και περισσότερο εμφανίζονται κρούσματα ασυνεννοησίας, έλλειψης συντονισμού, παλινωδιών, εσωτερικών συγκρούσεων και πολυγλωσσίας.

Υπό τη σκιά της πιστωτικής ασφυξίας της χώρας, απουσιάζουν από την κυβέρνηση οι στοιχειώδεις κανόνες εύρυθμης

λειτουργίας στο εσωτερικό της και δίνεται η αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι απλά «παρατηρητής» όλων αυτών των φαινομένων.

Εάν αναλύσει κανείς τι έγινε μόλις χθες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει που πάμε:

- Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις και φθάνοντας στην είσοδο του Κοινοβουλίου

- Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης δήλωνε στο Spiegel ότι αν δεν δοθεί η δόση εγκαίρως, η κυβέρνηση θα προτιμήσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι το ΔΝΤ. «Αν δεν εκταμιευθεί η δόση έως τις 9 Απριλίου θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους να συμφωνήσουν και να κατανοήσουν γιατί δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ», ήταν η σχετική του δήλωση.

- Ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης στην Zeit ανέφερε: «Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα», ενώ άφησε ανοιχτή ακόμη και την παραμονή της χώρας στην ΟΝΕ, λέγοντας: «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

- Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, απορρίπτοντας το ν/σ για την ΕΡΤ με το αιτιολογικό ότι περιελάμβανε άσχετη τροπολογία για την ΕΒΖ, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να το αποσύρει και να το επανακαταθέσει.

- Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε μία νέα λίστα προτάσεων, οι οποίες συνάντησαν την αντίδραση του Euroworking Group, καθώς δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και άλλες απαιτήσεις της τρόικας.

- Ο οικονομολόγος βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας προειδοποιούσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ό,τι έλθει στη Βουλή προς επικύρωση μίας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους εταίρους.

-Η κυβέρνηση αποφασίζει, μετά την εικόνα διάλυσης να αναδομήσει ένα υπουργείο…με την απόφαση να ενταχθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα