Χρυσή Αυγή: Άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση, Ζησιμόπουλου, Αλεξόπουλου

13:57 2/4/2014 - Πηγή: Antinews

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη

που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών».

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό.

Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών»

Προηγουμένως,την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι κύριοι Μπαρμπαρούσης και Αλεξόπουλος επέλεξαν να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, ενώ ο κ. Ζησιμόπουλος παρουσιάστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Και οι τρεις βουλευτές, απέρριψαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δήλωσαν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

Ενδιαφέρουσα η επιστολή του κ. Μπαρμπαρούση ο οποίος δεν φημίζεται και για τα… γραπτά του, αλλά κάποιος θα του έγραψε το σχετικό υπόμνημα.

Στο σύντομο γραπτό υπόμνημά του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αφού σημειώνει ότι κατάγεται από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και από μικρό παιδί διδάχθηκε τις αξίες του λαού, τονίζει: «Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδας μου» καταλήγει

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα