Νέα συνάντηση ακτοπλόων – ναυτεργατών για τις συμβάσεις εργασίας

Κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα.

Γιά τις 3μ.μ. έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση (είχε πραγματοποιηθεί και την Τρίτη το μεσημέρι) με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με κυρίαρχα θέματα τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις – ψηφίστηκαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο – και τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας»

σε περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση από το βήμα της Βουλής, ώστε να πληρώνει το Δημόσιο τους απλήρωτους ναυτικούς σε περίπτωση που η εταιρεία ακτοπλοΐας ασκεί δημόσια υπηρεσία και αμείβεται από το κράτος, ενώ ανέφερε επίσης πως ολοκληρώνεται ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η παρακράτηση και η εκχώρηση.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην απεργία της ΠΝΟ τονίζοντας πως σήμερα θα ανακοινώσει στους εκπρόσωπους των ναυτικών συγκεκριμένες προτάσεις.

The post Νέα συνάντηση ακτοπλόων – ναυτεργατών για τις συμβάσεις εργασίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα