Χρήμα με το τσουβάλι στον Ολυμπιακό

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε το βράδυ της Τρίτης για τον Ολυμπιακό και του έφερε λεφτά με το τσουβάλι στην κυριολεξία. Οι «ερυθρόλευκοι» με την θρυλική νίκη πρόκριση που πέτυχαν επί της Άντερλέχτ σφράγισαν το χρυσοφόρο εισιτήριο για τους Ομίλους του Champions League και πλέον κάνουν χώρο για τον πακτωλό χρημάτων που τους περιμένει.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την καλύτερη χρονιά από πλευράς

εσόδων που έχει στην ιστορία του ο Ολυμπιακός αφού τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του ξεπερνούν ως αυτή τη στιγμή τα 23.000.000 ευρώ και έπεται συνέχεια. Οι Πειραιώτες μόνο από την παρουσία τους στους Ομίλους του Champions League κέρδισαν 8.600.000 ευρώ ενώ με την πριμοδότηση από την UEFA για την πρόκρισή τους στους «16» έχουν λαμβάνειν ακόμη 15.600.000.

Ακόμη και τίποτα να μην κάνει από εδώ και πέρα (πόσο μάλλον αν προχωρήσει περισσότερο) , το ποσό αυτό θα αυξηθεί αφού θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από το market pool , μιά που συνεχίζει και παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι θα πετύχει νέο ιστορικό ρεκόρ καταρρίπτοντας εκείνο της σεζόν 2009-2010 όταν είχε βάλει στα ταμεία του 27.694.000 ευρώ .

Και πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι

Όμως δεν είναι μόνο τα οικονομικά οφέλη για τους «ερυθρόλευκους». Με την παρουσία του στους Ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός έκανε ένα πραγματικό ντεμαράζ στη βαθμολογία των ομάδων , ανέβηκε 12 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 26η αφήνοντας πίσω μεγάλες δυνάμεις όπως την Λίβερπουλ, τον Άγιαξ , την Γιουβέντους , την Αϊντχόφεν κ.ά ενώ αν προσθέσει έστω και μια ισοπαλία στην φάση των «16» θα πετύχει ρεκόρ συγκομιδής κερδίζοντας 18.000 πόντους .

Κερδισμένη από την πορεία της ομάδας του Πειραιά βγαίνει και η Ελλάδα αφού με τη νίκη επί της Αϊντχόφεν και την πρόκριση στους «16» η χώρα μας πήρε 1400 πόντους στην βαθμολογία της UEFA και ανέβηκε στην 11η θέση και κλειδώνει σε μεγάλο ποσοστό την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα