Ασυμβίβαστο βουλευτών - υποψηφίων και για τις αυτοδιοικητικές;

10:22 1/4/2014 - Πηγή: Antinews

Την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον τρόπο που θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια μεγάλη έκπληξη που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Κι αυτή η έκπληξη μπορεί να είναι να τεθεί το ασυμβίβαστο του βουλευτή και του υποψήφιου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι το ασυμβίβαστο θα ισχύσει για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Αν η κυβέρνηση περάσει μια τέτοια ρύθμιση τότε θα έχουμε

να κάνουμε με μια σοβαρή θεσμική αλλαγή καθώς οι βουλευτές που είναι υποψήφιοι θα πρέπει να παραιτηθούν και να αφοσιωθούν στην Αυτοδιοίκηση ακόμη και αν δεν εκλεγούν.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι μόνοι που έχουν παραιτηθεί οικειοθελώς είναι οι Ρένα Δούρου και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Αν προχωρήσει η παραπάνω διάταξη τότε θα έχουμε πολλές και σοβαρές καραμπόλες.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ, οι κ. Καλαφάτης και Ιωαννίδης επηρεάζονται από το ασυμβίβαστο. Εκεί, όμως, που γίνεται χαμός είναι στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διότι υπάρχουν 8 βουλευτές που έχουν θέσει υποψηφιότητα για θέσεις στην Αυτοδιοίκηση. Είναι: στις περιφέρειες Ηπείρου, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, Κεντρικής Ελλάδος, κ. Βαγγ. Αποστόλου, Δυτικής Ελλάδος, κ. Β. Χατζηλάμπρου και Κρήτης, κ. Μ. Κριτσωτάκη, στη Θεσσαλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, στην Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου καθώς και τους κκ. Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο και Θ. Δρίτσας στην Δήμο Πειραιά.

Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Τι θα επιλέξουν, ειδικά όταν οι περισσότεροι δεν έχουν καμιά τύχη για να εκλεγούν;

Επίσης τι θα κάνει ο Π. Χαϊκάλης που κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής ή ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος που εκτίθεται στην Αθήνα και είναι βουλευτής; Βεβαίως, και ο κ. Κακλαμάνης τι θα κάνει; Θα αποσύρει την υποψηφιότητά του ή θα παραιτηθεί από βουλευτής και η έδρα θα επανέλθει στη ΝΔ;

Από την άλλη, ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουν ποιοι πραγματικά βάζουν υποψηφιότητα απλά για λόγους εντυπωσιασμού και ποιοι θέλουν να προσφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα