Παραιτείται ο Τσίπρας

08:12 1/4/2014 - Πηγή: Antinews

Διασταυρωμένες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου μιλάνε για ένα πολύ βαρύ κλίμα στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος.

Ηγετικά στελέχη (της Αριστερής Πλατφόρμας και όχι μόνο) αμφισβητούν πλέον ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι χειρισμοί του σχετικά με τις προτάσεις μομφής ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, καθώς δεν προηγήθηκαν οι προβλεπόμενες συλλογικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βουλευτή επαρχίας, ο οποίος ήταν έξαλλος με το γεγονός ότι είδε την υπογραφή του σε έγγραφο που

ήδη είχε αποσταλεί στο Προεδρείο.

«’Έχει πέσει έξω στα πάντα» εξηγεί άλλος βουλευτής της Αθήνας: «Από πέρυσι μέχρι φέτος έχει προβλέψει εκλογές τουλάχιστον πέντε φορές αλλά δεν έγινε τίποτε. Για να μην αναφερθώ στις προβλέψεις για κοινωνικές εκρήξεις και για κοινωνικά καζάνια που βράζουν και στις προφητείες για την οικονομία, το πλεόνασμα, την ανάπτυξη ή τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις...Τίποτε από αυτά δεν έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτεθειμένος στα μάτια του ελληνικού λαού»

Έτσι, πολλά στελέχη επικρίνουν τώρα τον Πρόεδρο και την «τυχοδιωκτική» στρατηγική του, όπως αυτή εκφράζεται μέσω -για παράδειγμα- των εμπρηστικών δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου:«H κυβέρνηση χτύπησε ταβάνι στην εκτροπή» ή «αυτοί που συνεργούν στο σημερινό έγκλημα θα απολογηθούν και θα λογοδοτήσουν για την καταστροφή της κοινωνίας, της χώρας και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου».

Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι για τους παραδοσιακούς του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο Τσίπρας και η περί αυτόν ηγετική ομάδα δεν έχουν καταφέρει να μαζικοποιήσουν το συνδικαλιστικό και άλλα κινήματα σε περίοδο μάλιστα τέτοιας οξυμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «δεν αφουγκράζονται τον λαό και δεν πιάνουν τον παλμό του».

Άλλοι είναι χολωμένοι με τον Πρόεδρο, καθώς θεωρούν ότι δεν τους έδωσε την απαραίτητη «πολιτική προστασία» στην περίπτωση δημοσιοποίησης των αποταμιεύσεων τους στα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και τους έδωσε βορρά «στον κάθε Άδωνι», όπως λένε χαρακτηριστικά

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και θεωρεί ότι η αμφισβήτηση του εκπορεύεται κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και «πασοκογενή» στελέχη. Γι αυτό δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφές, ή να βάλει κάποιους στην «πολιτική κατάψυξη».Φέρεται επίσης αποφασισμένος μέχρι και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου και να ορίσει ημερομηνία έκτακτου Συνεδρίου εντός του Απριλίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μόλις κάτσει η σκόνη από τις τελευταίες εξελίξεις και μελετηθούν προσεκτικά οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί.

Μια ήττα στις ευρωεκλογές από μία ΝΔ κορμό μιας Κυβέρνησης που έλαβε επώδυνες αποφάσεις για την κοινωνία, θα ήταν καταστροφική για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να προλάβει τις εξελίξεις αναλαμβάνοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Οι συνιστώσες καραδοκούν να τον κατασπαράξουν και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα από τον Λαφαζάνη που κρατιέται με το ζόρι μην αρχίσει να βρίζει τους «αριστεροφλώρους» που δεν ξέρουν τι ποιεί η… δεξιά τους, αν δεν κάνει κάτι άμεσα.

Διότι, είναι πλέον σαφές, πως σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές δεν αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τα στοιχήματα των δημοτικών (Δούρου και Σακελλαρίδης ουσιαστικά γιατί οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι) τότε ο Τσίπρας θα είναι ήδη παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα