Άστρο Ρομπέρτο τον οδηγεί

Δια χειρός… Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League μετά την υπερπολύτιμη νίκη επί της Μπενφίκα με το γκολ του Μανωλά στο 13΄.

Οι «ερυθρόλευκοι αν και σκιά του καλού τους εαυτού κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χάρις

στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Ισπανού πορτιέρο που σταμάτησε τουλάχιστον πέντε πολύ μεγάλες ευκαιρίες των Πορτογάλων να σκοράρουν και βέβαια το χρυσό γκολ του Μανωλά . Ο Κώστας Μήτρογλου απομονωμένος στην επίθεση δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεώς του ωστόσο καμία σημασία δεν έχει αφού οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και με το παραπάνω αυτό που ήθελαν και πλέον με μια νίκη επί της Άντερλεχτ (πήρε ισοπαλία 1-1 στο Παρίσι από την Παρί) σφραγίζουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Μια πρόκριση που πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Ρομπέρτο ο οποίος αποθεώθηκε και βέβαια άκουσε και την προτροπή από την εξέδρα για να παραμείνει και την επόμενη χρονιά.

13άρι με Μανωλά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπενφίκα να μπαίνει φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει δυο σπουδαίες ευκαιρίες μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο 6΄με τον Καρντόσο και στο 9΄ με τον Γκαϊτάν τις οποίες σταμάτησε με εκπληκτικές αποκρούσεις ο Ρομπέρτ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Αρτούρ στο 13΄ ευτύχησε να δει τον Μανωλά να στέλνει με κεφαλιά ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ μετά από υποδειγματική σέντρα του Χολέμπας.

Παρά το γκολ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε . Η Μπενφίκα ανέβασε την πίεσή της στην ερυθρόλευκη άμυνα, και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 27 όταν η κεφαλιά του Λουιζάο πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στο 43 ο Καρντόσο νόμιζε ότι ήταν σε θέση οφ σάιντ κι επιχείρησε χαλαρό τακουνάκι ενώ ήταν μόνος του με τον Ρομπέρτο αν και με την πλάτη στο τέρμα του Ολυμπιακού.

Ρομπέρτο ξανά

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Μάρκοβιτς έχασε την ευκαιρία του αγώνα αφού στο τετ α τετ με τον Ρομπέρτο κερδισμένος βγήκε και πάλι ο πορτιέρο του Ολυμπιακό που έσωσε για μια ακόμη φορά την εστία του απο σίγουρη παραβίαση . Στο 54΄και πάλι ο Ρομπέρτο είπε ένα τεράστιο «όχι» στον Σίλβιο που έκανε το πλασέ στοχεύοντας την εστία του Ισπανού. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά . Στο ρόλο του «πυροσβέστη» μόνιμα ο Ρομπέρτο που και στο 58΄απεσώβησε σουτ του Πέρες σε κόρνερ. Βλέποντας ο Μίτσελ την πίεση των Πορτογάλων τοποθέτησε τρια αμυντικά χαφ με τους Σάμαρη, Μανιάτη και Εντιγκά που πέρασε στη θέση του Γιαταμπαρέ στο 56΄. Τα πράγματα εξισορρόπησαν κάπως για τους γηπεδούχους χωρίς ωστόσο να γίνουν απειλητικοί και με τους Πορτογάλους να έχουν πάντα το πάνω χέρι του παιχνιδιού, μια ανούσια ωστόσο υπεροχή όπως αποδείχθηκε με το τελικό αποτέλεσμα . Σ αυτό συνετέλεσε βέβαια και η σπουδαία απόδοση του Ρομπέρτ που τόσο στο 77΄ όσο και στο 88΄πρόσθεσε ακόμη δυο σπουδαίες απόκρουσεις στο ενεργητικό του γνωρίζοντας δίκαια την αποθέωση από όλο το γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων :

Ολυμπιακός (Μίτσελ) :Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56΄Εντιγκά), Φουστέρ (72΄Μπόνγκ), Σαβιόλα (46’ Ντομίνγκες) Μήτρογλου

Μπενφικα (Ζορζε Ζεζους):Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Αμορίμ (79΄Καβαλέιρο), Ένσο Πέρες, Γκαϊτάν, Μάρκοβιτς (72΄Τζούριτσιτς), Καρντόσο (71΄Λίμα)

Keywords
Τυχαία Θέματα